Γιώργος Σταθάκης: Ηγετική μορφή ο Τσίπρας, ήρθε για να μείνει

γιώργος-σταθάκης-ηγετική-μορφή-ο-τσίπ-698196

Τα βέλη του στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, έστρεψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή.

Χαρακτήρισε εξωπραγματική τη γαλάζια υπόσχεση για ανάπτυξη 4% και υπογράμμισε ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα οδηγήσει τη χώρα σε δημοσιονομική εκτροπή καθώς προβλέπει 5 δισ. σε άμεσα μέτρα και 5 μεσοπρόθεσμα, άρα βγαίνει εκτός μεσοπρόθεσμου προγράμματος αφού δεν θα υπάρχει πλεόνασμα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης”. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι οι επιλογές των προσώπων τυγχάνουν ευρείας συναίνεσης και ότι το θέμα δεν θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει αποφάσεις ενόψει εκλογών που θα δεσμεύουν τη χώρα αλλά ότι πρόκειται να προχωρήσει όσα θέματα έχουν διεκπεραιωτή διαδικασία. Τόνισε μάλιστα ότι αντίστοιχες κινήσεις έγιναν το 2015 από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών σημείωσε ότι η ΝΔ επανασυσπείρωσε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε υστέρηση επί του θέματος. Πρόσθεσε ότι τα μικρότερα κόμματα που ήταν ταυτισμένα με τη μνημονιακή διακυβέρνηση κατέρρευσαν και αυτό -κατά τη γνώμη του- ενισχύει το σύστημα σε ποιο έντονα διπολικό.

Συνέχισε λέγοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία που δεν ψήφισε τώρα ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε ψηφίσει στις προηγούμενες, δεν πήγε στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και επομένως αυτή είναι η δυναμική πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με το αν επηρέασαν αρνητικά οι συμπεριφορές και το ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε “τις εκλογές τις κρίνει πρωτίστως η οικονομία, η κοινωνική ατζέντα και οι ώριμες αλλαγές στο τομέα των δικαιωμάτων”. “Δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια” είπε και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αφού “ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια ηγετική μορφή που ήρθε για να μείνει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook