Γιώργος Σταθάκης: Η πανδημία φέρνει την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου – Γίνονται λίγα και αργά από την κυβέρνηση

γιώργος-σταθάκης-η-πανδημία-φέρνει-τη-887206

Ως την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου, χαρακτήρισε την κρίση που θα προκύψει από την πανδημία, ο Χανιώτης πρώην υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη του στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως στην κρίση του 2008 η ύφεση είχε φθάσει στο 4.5%, ενώ τώρα μιλάμε για ύφεση παγκοσμίως από το 8% έως το 10%.

Ο πρώην υπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη διαφορά σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία διαπιστώνεται μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα όποια μέτρα στήριξης πρέπει να παρθούν τώρα, όπως τονίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι αργότερα, όπως επιμένει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σταθάκης  είπε πως η μεγάλη συνέπεια της οικονομικής κρίσης θα είναι η ανεργία. Επεσήμανε με νόημα πως «η ανεργία στην κορύφωση της κρίσης  ήταν στο 28%. Έπεσε στο 17% όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Σίγουρα θα πάει στο 23% και ο φόβος είναι να μην φθάσουμε στο 25%-26% που θα είναι καταστροφή».

Πρέπει ανέφερε τα μέτρα να παρθούν τώρα για να μην κλιμακωθεί η ανεργία σε επίπεδα μη  διαχωρίσιμα. Κι επίσης επειδή η πανδημία δεν κράτησε λίγο διάστημα, αν δεν παρθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, πολλοί θα βρεθούν από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να κλείσουν.

Ο Χανιώτης πρώην υπουργός επεσήμανε πως με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί σχετική συγκράτηση της ύφεσης και να μην υπάρξουν ακραία έκρηξη της ανεργίας.

Επίσης σχολιάζοντας την στάση της Ε.Ε. έκανε λόγο για μεγάλη αλλαγή και βαθιά τομή  τονίζοντας πως πήρε ιστορική απόφαση που λέει πως «ξεχνάω οτι έκανα μέχρι χθες και διπλασιάζω των ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Σε ότι αφορά την στάση της κυβέρνησης είπε πως έκανε πολύ λίγα και πολύ αργά. «Ότι έκανε το έκανε με το σταγονόμετρο», τόνισε.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΤΕΠΙΧ που όπως είπε έπρεπε να δώσει χρήματα σε πολλούς, αλλά δίνει σε λίγους, ενώ θα έπρεπε επίσης να ελαστικοποιήσει τους όρους για να μην κολλάνε οι ενδιαφερόμενοι στα τραπεζικά κριτήρια.

Για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως θα υπάρξει και νέο ΤΕΠΙΧ ενώ ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τα πολλά χρήματα να πάνε στην Αναπτυξιακή τράπεζα που μπορεί να ξεπεράσει κάποια προβλήματα και να στηρίξει τα μικροδάνεια για να ανοίξει το σύστημα.

Σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και των ανάδοχων εταιρειών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι τα πράγματα προχωράνε όπως είχαν σχεδιαστεί όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Σημείωσε πως είναι προς τιμήν του κ. Χατζηδάκη που προχώρησε το έργο στην ίδια γραμμή.

Σημείωσε πως τα οφέλη για την Ελληνική κοινωνία θα είναι τεράστια από την ηλεκτρική διασύνδεση καθώς το χρόνο θα εξοικονομηθούν 400 εκατομμύρια το χρόνο τα οποία χρεώνει μέχρι σήμερα η Κρήτη για την ηλεκτρική της ενέργεια.

Τέλος αναφέρθηκε και στους φορείς διαχείρισης natura, τονίζοντας πως η νέα κυβέρνηση ανέτρεψε το έργο που είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον σχεδιασμό που είχε προηγηθεί.

Zarpanews.gr

One thought on “Γιώργος Σταθάκης: Η πανδημία φέρνει την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου – Γίνονται λίγα και αργά από την κυβέρνηση

  1. Σταθάκη ο λαός σας έστειλε στον κάδο των σκουπιδιών. Εσυ, ο πολακης, ο τσιπρας, και μερικοι ακόμα ανοίγετε το καπάκι πότε πότε βγάζετε το κεφάλι, πετάτε μια μπούρδα μέχρι να ξανακλείσει το καπάκι. Ο Κυριάκος σας γλεντάει με το κουμάντο που κάνει και σας έχει κάνει ρεζίλι. Δεν πρόκειται να σας ξαναψηφίσει ούτε η οικογένεια σας. Να σαλιαρίζετε ειστε ελεύθεροι αλλά ο λαός πέφτει κάτω από τα γέλια με αυτά που λέτε.Μη στεναχωριέσαι γιατί θα πέσουν τα ….μαλλιά σου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook