Γιώργος Σταθάκης: «Δεν θα έχει μείνει καθόλου ΔΕΗ να παραλάβουμε»

γιώργος-σταθάκης-δεν-θα-έχει-μείνει-κ-958711

Εξαιρετικά απαισιόδοξος εμφανίστηκε για την τύχη και το μέλλον της ΔΕΗ ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra για το πρόγραμμα της «επόμενης μέρας» που ήδη καταρτίζει, η συζήτηση έφτασε και στη ΔΕΗ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπολογίσει στο πρόγραμμά του και τι θα… παραλάβει, εάν ο λαός τον εμπιστευθεί εκ νέου.

Στην ερώτηση, λοιπόν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα… παραλάβει ΔΕΗ, ο Γιώργος Σταθάκης απάντησε σχεδόν αρνητικά: «φοβάμαι ότι δε θα έχει μείνει ΔΕΗ να παραλάβουμε», είπε σκωπτικά, εκτιμώντας ότι «η ΔΕΗ διαλύεται».

«Δεν θα υπάρχει σε λίγο ΔΕΗ, όλα τα σχέδια της ΝΔ συγκλίνουν για τη διάλυση της ΔΕΗ», επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι όλα όσα κάνει η ΝΔ δημιουργούν ένα «κέλυφος».

«Αν συνεχιστούν αυτά τα σχέδια, τότε η ΔΕΗ θα είναι σε μερικά χρόνια ένας μικρός παραγωγός ενέργειας, θα παράγει μόλις το 10% του ρεύματος», συνέχισε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείτο ότι άφησε μία ΔΕΗ υπό… χρεοκοπία, οι ορκωτοί λογιστές τον περασμένο Ιούλιο είχαν… διαφορετική εκτίμηση.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Σταθάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook