Γιώργος Σταθάκης: Αναστρέψιμο το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

γιώργος-σταθάκης-αναστρέψιμο-το-αποτ-874763

Αναστρέψιμο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, ο Χανιώτης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης αιτιολογώντας την άποψή του είπε συγκεκριμένα, πως ένα ποσοστό 20% των ψηφοφόρων που ψήφισαν μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στην Ευρωβουλή, ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως «η δουλειά η δική μας είναι να επανασυσπειρώσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το διακύβευμα είναι πολύ ορατό».

Σημείωσε πως η οικονομία της χώρας έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, τονίζοντας πως στην επόμενη περίοδο μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα, όπως φοροελαφρύνσεις που θα τονώσουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη.

Για την μεσαία τάξη είπε πως η κατάρρευση της έγινε το 2010 – 2014, ενώ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση.

Ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει πια ανέφερε ο κ. Σταθάκης επιτρέπει την μείωση της φορολογίας σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ, ενώ έκανε λόγο και για μέτρα που θα αφορούν τους νέους και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Σε ότι αφορά στα Χανιά είπε πως, όποια αιτήματα υπήρχαν και ήταν ώριμα από τους δήμους, έγινε προσπάθεια να υλοποιηθούν, επισημαίνοντας πως αυτό έγινε ανεξάρτητα αν ο κάθε δήμαρχος είναι ή όχι φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση.

Ως πλέον εμβληματικό έργο της τετραετίας του ως υπουργός χαρακτήρισε την παραχώρηση στον δήμο Χανίων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τα χρήματα που δόθηκαν για την  αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές.

Φυσικά αναφέρθηκε και στην κατασκευή του ΒΟΑΚ καθώς και στην συγκρότηση του φορέα διαχείρισης της Σαμαριάς με πόρους, ανθρώπους και αρμοδιότητες.

Τέλος σε ότι αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη χώρα είπε πως με τον τρόπο αυτό το νησί θα γίνει «πράσινο» καθώς θα σβήσουν όλες οι ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Zarpanews.gr

One thought on “Γιώργος Σταθάκης: Αναστρέψιμο το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook