Γιώργος Νταλάρας: Κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του «Για τα μάτια σου υπάρχω»

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφορεί με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και παραπέμπει στις μεγάλες κλασικές δημιουργίες του ερμηνευτή.

Πρόκειται για το «Για τα μάτια σου υπάρχω» σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου, ένα δίδυμο δημιουργών που τον τελευταίο καιρό η συνεργασία τους αποδίδει σημαντικές επιτυχίες.

Είναι το πρώτο τραγούδι που εγκαινιάζει μια σειρά τραγουδιών του Γιώργου Νταλάρα με τους ίδιους συντελεστές.

Αν και τα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά τραγουδισμένα θέματα, εδώ η ευρηματικότητα του στιχουργού αποδεικνύει πώς η πρωτοτυπία μπορεί να είναι πάντα παρούσα:

«Είναι τα δικά σου μάτια στη δική μου την καρδιά προσευχές που το χουν σκάσει από την Άγια Σοφιά…».

Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα και σόλο όργανα, κύκλους τραγουδιών, καθώς και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες με πολλούς καταξιωμένους στιχουργούς και ερμηνευτές και αποτελεί έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς συνθέτες του σύγχρονου τραγουδιού. Έχει διακριθεί στους « 3ους αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση κατακτώντας το βραβείο κοινού.

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος ξανασυναντά τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος είχε ερμηνεύσει το πρώτο τραγούδι του στιχουργού (Είναι ο ντουνιάς παράλογος), μετά από μια σπουδαία πορεία με σημαντικές επιτυχίες με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι λειτουργίες του Gmail που μπορεί να μην έχεις δοκιμάσει ποτέ
Επόμενο άρθροΣτέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Αustralian Open – Ξεπέρασε το «εμπόδιο» Λεχέτσκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ