Γιώργος Μπέας: Τετραπλό εμβολιαστικό κέντρο το Νοσοκομείο Χανίων – Τι γίνεται με τη νέα ΜΕΘ

Στον Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Μπέας. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων ρωτήθηκε για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και για τον ρόλο που θα έχει σε αυτόν το νοσοκομείο:

“Εμείς θα έχουμε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές για τον γενικό πληθυσμό σαν Γενικό Νοσοκομείο και θα μπουν και τα Κέντρα Υγείας για να ενισχύσουν. Ολοκληρώνουμε άμεσα τον εμβολιασμό των υγειονομικών και είμαστε έτοιμοι πλέον να υποδεχτούμε τον πληθυσμό. Έχουμε άρτια οργάνωση και πλέον έχουμε εμπειρία, αφού έχουμε ξεπεράσει τους 800 εμβολιασμούς υγειονομικών”, είπε ο κ. Μπέας.

Ο εμβολιασμός θα έχει συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ μέριμνα έχει ληφθεί και για τη δεύτερη δόση του εμβολίου:

“Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και ψηφιοποιημένη. Κάθε εμβολιαστική γραμμή έχει ένα τάμπλετ που συνδέεται με την κεντρική βάση δεδομένων. Με το που γίνει ο εμβολιασμός, έρχεται άμεσα μήνυμα στον εμβολιαζόμενο με τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία και την ώρα που θα πρέπει να έρθει για τη δεύτερη δόση“, δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου.

Στα Χανιά νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 2 στη ΜΕΘ:

“Στη ΜΕΘ-covid έχουμε δύο ασθενείς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, εκ των οποίων το ένα περιστατικό έχει ήδη αρνητικοποιηθεί. Στην κλινική covid έχουμε 10 περιστατικά. Η καραντίνα και τα μέτρα είχαν επιδράσει θετικά στον αριθμό, είχαμε μείνει με  έναν ασθενή, αλλά προέκυψαν τα περιστατικά από το δημοτικό γηροκομείο. Νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα, αλλά είναι μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά από το νοσοκομείο μας αυτό το διάστημα έχουν πάρει εξιτήριο πάνω από 90 άνθρωποι που είχαν κορονοϊό”, επισήμανε ο κ. Μπέας.

Μια πληθώρα από τεστ βγαίνουν καθημερινά από τον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, όπου εξυπηρετούνται δύο νομοί:

“Έχουμε ένα πολύ εξελιγμένο βιοεργαστήριο με πολύ έμπειρο προσωπικό και πραγματοποιούμε από 90 ως 180 τεστ ημερησίως, αλλά η τεχνική δυνατότητα του μοριακού αναλυτή φτάνει τα 400 δείγματα αν χρειαστεί. Αναλύουμε δείγματα για Χανιά και Ρέθυμνο αλλά και για τους προεγχειρητικούς ελέγχους που είναι υποχρεωτικό το τεστ. Συνολικά από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 7.500“, τόνισε ο κ. Μπέας.

Ακόμα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων επισήμανε τη δωρεά των κλινών ΜΕΘ, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταστούν επιχειρησιακές:

“Είναι μια εξαιρετικά μεγάλης σημασίας δωρεά για τον νομό μας, η δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Φτιάχνουμε νέα ΜΕΘ με έξι υπερσύγχρονες κλίνες. Σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι, τα συνεργεία δουλεύουν νυχθημερόν. Ο εξοπλισμός έχει σταλεί και γίνονται οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού, σε λίγες μέρες οι πόρτες της νέας ΜΕΘ θα ανοίξουν και το νοσοκομείο θα διαθέτει μετά από αυτό, τις 7 υπάρχουσες κλίνες, συν τις 6 νέες που αυτό το διάστημα θα είναι ΜΕΘ-covid. Και έχουμε και τις 8 κλίνες ΜΕΘ καρδιοπαθών, συνολικά 21 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.”

Τέλος, ο κ. Μπέας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προσωπικού:

“Από τον Μάρτιο, με τη ΠΝΠ που διευκόλυνε τις προσλήψεις, έχουμε προσλάβει σε νοσηλευτές πάνω από 84 ανθρώπους. Όσο για τους μόνιμους γιατρούς, είχα την τιμή να προεδρεύω επίσης σε δέκα συμβούλια κρίσεων στο νησί που αφορούσαν κάλυψη θέσεων μονίμων γιατρών στην 7η ΥΠΕ. Μέσα σε έναν μήνα και κάτι είχαμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε και οι γιατροί να τοποθετηθούν στις θέσεις τους. Συνολικά το υπουργείο μας ικανοποίησε τις ανάγκες με 150 άτομα νέο προσωπικό. Καταλαβαίνω τα αιτήματα των εργαζόμενων για μονιμοποίηση, είναι απολύτως θεμιτά”, ανέφερε ο κ. Μπέας, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο επιχειρεί και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.”

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοιτά μην βγάλετε « κοίλη « από τους πολλούς εμβολιασμούς γιατί είστε παρά πολύ « πολύτιμοι « για να στερηθεί ο Ελληνικός λαός τις « επιστημονικές « σας υπηρεσίες, !!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ