Γιώργος Κονταξάκης: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής – Περνάω μια ατομική δοκιμασία»

γιώργος-κονταξάκης-δεν-είμαι-αντιεμ-1294553
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την αποπομπή του από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω του ότι δεν έχει εμβολιαστεί, μίλησε στο Zarpa Radio 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Κρήτη Μπροστά», Γιώργος Κονταξάκης, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το zarpanews.gr (ΕΔΩ).

«Εγώ δεν είμαι αντιμεμβολιαστής, περνάω μια ατομική δοκιμασία, ακούω τους γιατρούς μου και το εμβόλιο θα το κάνω αργότερα» τόνισε και εξήγησε πως: « Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα γιατί πέρυσι πέρασα μια δοκιμασία ζωής. Κόντεψα να πεθάνω από μία θρόμβωση την οποία δεν σπουδαιολόγησα. Κάθισα 19 μέρες στο Νοσοκομείο Χανίων. Τότε λοιπόν μου συνταγογράφησαν μία αγωγή. Όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ρώτησα αν μπορώ να εμβολιαστώ και μου συνέστησαν καλύτερα όχι όσο παίρνω αγωγή. Άλλοι τώρα μου λένε ότι πρέπει να το κάνω. Είναι μια δική μου απόφαση» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Κονταξάκη, δεν επετράπη η συμμετοχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που διενεργήθηκε δια ζώσης σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

«Στην είσοδο του ξενοδοχείου μου ζήτησαν το ράπιντ τεστ, πέρασα μέσα και αμέσως έδειξα το τεστ στον Πρόεδρο και μου λέει πέρασε. Σε πέντε λέπτα έρχεται η κυρία γραμματέας και μου λέει περάστε έξω. Δεν έχετε εμβολιαστεί και περάστε έξω» εξήγησε, υποστηρίζοντας ότι κανονικά με την επίδειξη του αρνητικού ράπιντ τεστ έπρεπε να λάβει μέρος στην συνεδρίαση.

«Δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός»

Όπως ανέφερε, παρουσιάζοντας μάλιστα τον σχετικό νόμο, κανονικά, αυτό που προβλέπεται είναι να οριστεί συγκεκριμένη αίθουσα δίπλα στην αίθουσα συνεδρίασης, ώστε να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη όσοι σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο δια ζώσης «ή θα έπρεπε να μου έχουν ανοίξει έναν κωδικό και να συμμετέχω κανονικά από το σπίτι μου» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη στο πώς πρέπει να διαχειριστείς το κομμάτι των συνεδριάσεων και προβλέπει πως η συνεδρίαση πραγματοποιείται με μικτό τρόπο δηλαδή όσα μέλη επιτρέπεται συμμετέχουν στο δια ζώσης και τα υπόλοιπα μέλη με τηλεδιάσκεψη»

Ερωτηθείς γιατί αυτό το αίτημα δεν στηρίχτηκε από τον επικεφαλής της παράταξής του, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος δεν πήρε θέση, τόνισε: «Αυτό το ερώτημα να το κάνετε στους ίδιους. Πάντως δεν νομίζω ότι δεν στηρίχτηκα από την παράταξη αλλά νομίζω ότι αυτό που ειπώθηκε ήταν να διατηρηθεί η ηρεμία στην αίθουσα».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γιώργος Κονταξάκης: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής – Περνάω μια ατομική δοκιμασία»

  1. To Σαββατο που περασε μια χαρα ηταν σε μαγαζι κ έτρωγε κ σε ολους σε εμας ζητουσα το χαρτι του εμβ, εδιωξε το μαγαζι ατομα επειση δν το ειχαν κανει…

  2. Στη συνέντευξη ξεχάσατε να ρωτήσετε τον άρχοντα του τοπικιστάν αν όταν καβαλάει τα ‘πεζοδρόμια’ της ‘πόλης’ με το σκούτερ του και χωρίς κράνος επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πεζούς. Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook