Γιώργος Καπουτζίδης: «Συγγνώμη αν σας έπεσε βαρύ, αλλά δεν πειράζει να δείτε και δύο άντρες γκέι στην TV»

γιώργος-καπουτζίδης-συγγνώμη-αν-σας-1515480

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης και για ακόμα μια φορά δεν δίστασε να θίξει κοινωνικά ζητήματα, ενώ εστίασε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Με άλλη ματιά» και αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα η κοινωνία, ενώ εξήγησε πώς προτιμά ο ίδιος να αναπαριστά τους ομοφυλόφιλους στα πρότζεκτ που αναλαμβάνει.

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα στην τηλεόραση, ως προς την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι σωστότερα πλέον, υπάρχει περισσότερο. Χαίρομαι που μία δική μου δουλειά αποτελεί μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές. Νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται πιο σωστά, η κοινωνία το ζήτησε περισσότερο», δήλωσε αρχικά, για τις σειρές που κυκλοφορούν.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, στον ίδιο το επέβαλλε περισσότερο η φύση του και η σεξουαλικότητά του. «Εμένα μου το επέβαλλε ο ίδιος μου ο εαυτός, δεν περίμενα την κοινωνία. Εγώ αποφάσισα ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μου. Δυστυχώς, ως προς τα ανάπηρα άτομα, δεν έχουμε προοδεύσει ακόμα, όσο θα έπρεπε», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ykapoutzidis (@ykapoutzidis)

Στη συνέχεια, εξήγησε πως πολλές φορές ακούει από ανθρώπους, πως κάποιες σκηνές ήταν υπερβολικές ή πως δεν χρειάζεται να προβάλλει τόσο πολύ τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, όμως το ίδιο ακριβώς σκέφτονται και οι ΛΟΑΤΚΙ.

«Μπορεί σε μία σειρά να φαίνεται πολύ, όμως αν το δεις αναλογικά είναι πολύ λίγο. Έχω ακούσει πολλές φορές αυτό το πράγμα. «Μήπως ήταν πολύ;». Συγγνώμη, εμένα με ρώτησε κανείς πόσες φορές δεν χρειάζεται να δω έναν άντρα, μια γυναίκα, μια πεθερά και τα προβλήματά τους μέσα σε μια σειρά; Τα έχω δει χιλιάδες φορές, φτάνει. Δεν πειράζει να δείτε κι εσείς δύο γκέι άνδρες ή δύο ανάπηρους παραπάνω. Συγγνώμη κιόλας, αν σας έπεσε βαρύ», δήλωσε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την κοινωνία «συντηρητική», ειδικά όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. «Πρέπει να τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα να μην κρύβουν την ταυτότητά τους; Κι εγώ δεν έκανα coming out, με το που βρέθηκα στην τηλεόραση. Ίσως ο πολύς κόσμος να μην το ξέρει. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ συντηρητικό μέσο και το πόσο συντηρητικό είναι, έρχεται καμιά φορά και σε ρουφάει. Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος. Νομίζω όλοι το είχατε καταλάβει, χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό. Ωστόσο, επειδή μιλάμε και για άλλα δημόσια πρόσωπα στην ηλικία μου, έχουμε μεγαλώσει με πολλούς περιορισμούς, με την αντίληψη πως «είσαι ένα πρόβλημα που οφείλεις να το διαχειριστείς κάπως, πως πρέπει να είναι κρυμμένο». Μεγαλώσαμε με το «κοίταξε να βολευτείς και δεν χρειάζεται να το πολυφωνάζεις»», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τέλος, τόνισε πως η νέα γενιά έχει ξεκινήσει να «σπάει» αυτές τις προκαταλήψεις και θεωρεί πως θα φέρει μια τεράστια αλλαγή. «Αυτό που θέλω να πω δημόσια είναι πως πρόσωπα που θέλουν να κάνουν coming out και δυσκολεύονται, καταλαβαίνω πως φαίνεται ζόρικο, πως μπορεί να σκέφτονται το πού μπορεί να βοηθήσει όλο αυτό. Εμένα μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά κι ελευθερία. Δεν ένιωσα ότι έχασα απολύτως τίποτα. Δεν έχασα κοινό κι αν έχασα, ίσως ήταν το κοινό που ήθελα να χάσω σε τελική ανάλυση. Η «Εθνική Ελλάδος» ήταν μια σειρά που επέλεξε το κοινό της. Δοκιμάστε το. Αυτό θα πω. Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν το έχει κάνει», δήλωσε κλείνοντας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook