Γιώργος Φραγκιαδάκης: «Ζητάμε τη γνώμη των Χανιωτών για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου»

γιώργος-φραγκιαδάκης-ζητάμε-τη-γνώμ-1321074

Τη δυνατότητα σε όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για την πολιτική του Δήμου Χανίων, προσφέρει η σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου του δήμου, βάσει του οποίου στη συνέχεια θα σχεδιαστούν οι παρεμβάσεις, σε τέσσερις άξονες πολιτικής.

Για το σχέδιο αυτό, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κολομπάκη και της Άννας Παπακωνσταντίνου στον Zarpa Radio 89,6 ο γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης:

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση σύνταξης του στρατηγικού σχεδίου. Με βάση τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε θέσει τέσσερις άξονες και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το δικό τους στίγμα στην προτεραιοποίηση αυτή.

Τοποθετούνται και εκφράζουν τις απόψεις τους για κάθε ένα στόχο και μέτρο, δράση ή έργο που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή μέχρι το 2023 τουλάχιστον. Η συμμετοχή αυτή των πολιτών είναι σημαντική για μας, ώστε να λάβουμε τη δική τους γνώμη και κριτική πάνω στη στοχοθεσία που έχει γίνει από εμάς.

Χρειάζεται απλά να μπουν στη σελίδα του δήμου στο ίντερνετ και θα τους εμφανίσει ένα παράθυρο που θα τους ρωτάει αν θέλουν να συμπληρώσουν το αντίστοιχο ερωτηματολόγιοΟ κ. Φραγκιαδάκης απαρίθμησε στη συνέχεια τους άξονες και τα περιεχόμενα του κάθε ενός:

«Οι άξονες είναι τέσσερις: Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση ποιότητας ζωής. Εδώ εννοούμε την καθαριότητα, την ανακύκλωση, τη βιώσιμη κινητικότητα, πράγματα που αφορούν άμεσα τη ζωή του πολίτη.

Δεύτερος άξονας είναι η παιδεία και ο πολιτισμός. Εδώ ξεχωρίζουμε την κοινωνική πολιτική, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε.

Ο τρίτος άξονας αφορά την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Εδώ έχουμε τον τουρισμό, την απασχόληση και σήμερα δυστυχώς λόγω της κρίσης ο κόσμος έχει ανάγκες όσον αφορά την απασχόλησή του.

Τέταρτον, η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του δήμου. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην οργάνωσή του, πράγμα που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εν μέρει και λόγω της πανδημίας, με τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες.»

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο γραμματέας του δήμου, θα προκύψει το επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα περιέχει με λεπτομέρεια όλα όσα θα πρέπει να γίνουν:

«Θα έχουμε σε κάθε άξονα τα αντίστοιχα μέτρα, τους στόχους που θα αποσκοπούν και το αντίστοιχο έργο ή δράση. Αν θέλουμε, ας πούμε, να κάνουμε μια ανάπλαση στα πεζοδρόμια των Χανίων, αυτό θα εξειδικευτεί ειδικά και χρονικά και όσον αφορά το κόστος. Και στο τέλος θα έχουμε στα χέρια μας το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου όπου θα προβλέπεται ο χρόνος παράδοσης και το κόστος.

Εκεί θα δούμε και ποιοι θα είναι οι πόροι και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα τους παρέχουν. Κάποια πράγματα θα είναι από ίδιους πόρους. Αλλά και για όσα δεν υπάρχει κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα αναφέρονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα στη λογική ότι θα υλοποιηθούν όταν βρεθεί η χρηματοδότηση.»

Ο κ. Φραγιαδάκης πάντως επισήμανε ότι κάποια από τα μέτρα και τις δράσεις δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Δήμο Χανίων:

«Πέρα από τους πόρους που πρέπει να αναζητηθούν, υπάρχει και η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό. Για παράδειγμα, στον πρώτο άξονα, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, περιλαμβάνεται και η δημοτική αστυνομία. Αυτό προϋποθέτει ότι το υπουργείο θα μας δώσει τη δυνατότητα να προκηρύξουμε τις κατάλληλες θέσεις. Κοινώς, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς και σε υπάρχουν τέτοιοι στόχοι και σε άλλους άξονες.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γιώργος Φραγκιαδάκης: «Ζητάμε τη γνώμη των Χανιωτών για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου»

  1. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

    ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ.

    APO ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΔΕΣ, ΧΑΖΙΡΑΚΗΔΕΣ, ΒΑΡΔΑΚΗΔΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook