Γιώργος Φραγκιαδάκης: Μοριακό τεστ κορονοϊού κάθε τρεις μέρες στο Γηροκομείο Χανίων – Ποια μέτρα εφαρμόζονται στο ίδρυμα

γιώργος-φραγκιαδάκης-μοριακό-τεστ-κο-1160991

Στο επίκεντρο της προσοχής και της ανησυχίας των Χανιωτών βρίσκεται το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, να τοποθετείται στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στο Zarpa Radio 89.6 για τις εξελίξεις.

Όπως ενημέρωσε, μετά τα απανωτά κρούσματα και την τραγική είδηση του θανάτους της 90χρονης, υπάρχει εντολή του ΕΟΔΥ οι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι να επαναλαμβάνουν τεστ μοριακού ελέγχου PCR κάθε τρεις ημέρες. Η σημερινή ημέρα, δε, κρίνεται πολύ σημαντική για να δούμε αν υπάρχει περαιτέρω διασπορά ή αν έχει περιοριστεί. Ωστόσο, κανείς τρόφιμος δεν παρουσιάζει ως τώρα κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.

Ο πρώην διοικητής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μέλος του ΔΣ του Γηροκομείου Χανίων (όπου τοποθετήθηκε λόγω εμπειρίας), έχει ως γραμματέας του Δήμου αναλάβει την εποπτεία του νομικού προσώπου του ιδρύματος.

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ήδη από τον Μάρτιο και την έναρξη της πρώτης καραντίνας, γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες τεστ σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος, ενώ μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου δεν είχε βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα, όταν και νόσησε η καθαρίστρια.

Ο κος Φραγκιαδάκης ανέφερε οτι υπάρχει οδηγία για δύο βάρδιες εργασίας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καραντίνας σε ολόκληρο γκρουπ εργαζομένων αν βρεθεί κάποιο κρούσμα. Συνεπώς, ήταν απαραίτητο το διπλάσιο ή και τριπλάσιο προσωπικό σε κάποιες ειδικότητες. Την προηγούμενη εβδομάδα 13 νοσηλευτές μπήκαν σε καραντίνα, και όμως το γηροκομείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Όλοι οι εργαζόμενοι φορούν γάντια και ειδικές στολές εργασίας, η σίτιση πλέον γίνεται χωριστά για κάθε ηλικιωμένο μέσα στο δωμάτιο, ενώ το προηγούμενο διάστημα τηρούνταν οι αποστάσεις, με τους τρόφιμους να μοιράζονται στους 4 ορόφους του κτηρίου. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως τεστ (πχ κάποιος εργαζόμενος που έχει πάρει άδεια), ενώ το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί.

Θερμομέτρηση στους ηλικιωμένους γίνεται ανά τρίωρο, ενώ σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει από οτιδήποτε, αμέσως καλείται ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Γιώργος Φραγκιαδάκης: Μοριακό τεστ κορονοϊού κάθε τρεις μέρες στο Γηροκομείο Χανίων – Ποια μέτρα εφαρμόζονται στο ίδρυμα

  1. Πρώτον ο δήμαρχος που είναι για αυτό το θέμα? Για τους στολισμους και τις καρδούλες ξέρει να βγαίνει για αυτό γιατί εξαφανίζεται?
    Δεύτερον όπως λέει και ο γραμματέας ΜΕΤΆ ληφθησαν μέτρα. ΑΛΛΆ ΜΕΤΆ. ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ ΠΡΙΝ?
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

  2. Σε άλλη κανονική χώρα θα είχες θεωρηθεί ακατάλληλος για τη θέση αυτή και θά είχες πας σπίτι σου !
    Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις σε τι χρησιμεύει το τεστ στους ηλικιωμένους κάθε τρεις μέρες εκτός από το να τους κρατάς σε διαρκή τρόμο για τη ζωή στους έτσι ώστε όταν θαρρεί η ώρα εμβολίου να δεχθούν όλοι να εμβολιασθούν ?
    Εφόσον δεν γινωντε επισκέψεις οι μόνοι που χρειαζωντε τεστ είναι οι εργαζόμενοι και αν βρεις κάποιο εργαζόμενο θετικό τότε κανείς και στους τροφίμους, αλλοιώς αν οι εργαζόμενοι είναι αρνητικοί τότε δεν χρειάζεται τεστ στους τροφίμους !

  3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ; ΤΙ ΣΟΙ ΦΡΟΥΤΟ; ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΕΙ;
    ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ;

  4. Μυτογκα κάλεσε τον εοδυ όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις σε γηροκομεία.
    Και στον εισαγγελέα και στον εισαγγελέα χάρτι άμεσα να ξεκινήσει έρευνα.
    Το γηροκομείο ήταν μπατε σκύλοι αλέστε, μυτογκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook