Γιατρός στην Κρήτη τα λέει έξω από τα δόντια: «Η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά»

γιατρός-στην-κρήτη-τα-λέει-έξω-από-τα-δό-1102243

Με μία ανάρτησή της η κα Ένη Μιχαηλίδου, υπεύθυνη του παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ, σχολιάζει από τη δική της πλευρά, τα φαινόμενα άρνησης χρήσης μάσκας στα σχολειά, κυρίως από τους γονείς. Με αφορμή τις συγκεντρώσεις που έγιναν και στα Χανιά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η κα Μιχαηλίδου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ναι αγαπητοί αγωνιστές και επαναστάτες  του πεζοδρομίου … βιώνουμε άγχος, αγωνία και φόβο για σας, για μας και για τις οικογένειες όλων μας! Ντυνόμαστε με ειδικές στολές , χρησιμοποιούμε διαφορετικούς θαλάμους και όργανα, κινητοποιούμε ακριβά υλικά, δομές και υπηρεσίες του κράτους που θα πληρώνετε εσείς οι ίδιοι που χαμογελάτε ανόητα στην  1η γραμμή και θεωρείτε την ανευθυνότητα επανάσταση ! Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για  να σας ξεναγήσουμε !»

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Μιχαηλίδου:

«Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά… αυτά τα χαμόγελα στην πρώτη σειρά μου είναι ιδιαζόντως σαρκαστικά και ανεύθυνα … αν οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν το τι βιώνουν οι παιδίατροι και το υγειονομικό προσωπικό μας, όταν τους φέρνουν τα παιδιά τους με πυρετό και βήχα θα ήταν πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις και ανόητοι ….

Ναι αγαπητοί αγωνιστές και επαναστάτες του πεζοδρομίου … βιώνουμε άγχος, αγωνία και φόβο για σας, για μας και για τις οικογένειες όλων μας! Ντυνόμαστε με ειδικές στολές , χρησιμοποιούμε διαφορετικούς θαλάμους και όργανα, κινητοποιούμε ακριβά υλικά, δομές και υπηρεσίες του κράτους που θα πληρώνετε εσείς οι ίδιοι που χαμογελάτε ανόητα στην 1η γραμμή και θεωρείτε την ανευθυνότητα επανάσταση ! Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για να σας ξεναγήσουμε ! Αφού δεν φοβάστε και έχετε χρόνο για διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, ελάτε καλύτερα όπως είστε στα τμήματα που δουλεύουμε για σας και τα παιδιά σας και προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας ! Ελάτε να μεταφέρετε τα δείγματα , να κρατήσετε συντροφιά σε άρρωστα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα από το τεστ και φυσικά μην φοράτε τις μάσκες σας ! Βλέπετε εμείς που βγάλαμε τα μάτια μας στα βιβλία αποφασίσαμε ξαφνικά για το τίποτα να μασκοφορεθούμε και να γιορτάζουμε καθημερινά τις Απόκριες …

Αγαπητοί επαναστάτες: η μάσκα δεν είναι φυλακή. Είναι απόδειξη αισθήματος ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Λυπάμαι , λυπάμαι πραγματικά … λυπάμαι που αφιλτράριστα ιδέες μη ειδικών γίνονται συνθήματα για το πεζοδρόμιο.

Όταν όμως αυτό γίνεται επικίνδυνο τότε νομίζω οι ειδικοί και ο νόμος πρέπει να παίρνουν θέση . Σαν υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ εδώ και δεκαετίες θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση της απλής μάσκας στα παιδιά δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. Ειδικότερα δε, προστατεύει περισσότερο τα παιδιά με ελεγχόμενο βρογχικό άσθμα που είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις. Τα παιδιά χρειάζονται το παράδειγμα των γονέων και όχι δικαιολογητικά για το σχολείο τους ! Όσο για το νόμο : ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά !

 

8 thoughts on “Γιατρός στην Κρήτη τα λέει έξω από τα δόντια: «Η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά»

  1. Μ Π Ρ Α Β Ο της. Φοβάμαι όμως ότι τα «πεφωτισμένα» λόγια τους θα βρουν «τοίχο» (ώτα μη ακουόντων) συνομωσιολογο-ηλιθίων-ταλιμπάν κλπ ευφάνταστους και (μάλλον σκόπιμα) άμυαλους συμπατριώτες μας ….

  2. ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΕΝΟΙ…
    Παντως θα συμφωνησω με καποιον εδω μεσα που προτεινε ολοι αυτοι να υπογραφουν μια υπεθυνη δηλωση οτι σε περιπτωση που κολησουν το εθνικο συστημα υγειας δεν ειναι υποχρεωμενο να τους περιθαλψει.. Θα ηθελα να το δω αυτο πραγματικα.. και μετα ας χοροπηδανε οπου θελουν..

  3. Ότι πρόκειται για νεοφιλελέ υποστηρίκτρια του Κούλη ιατρό σεν χρειάζεται κάν να…τονισθεί! Μήπως να της υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά κυρίως..πάντα περνούσαν γρίπες άλλοτε απλές και άλλοτε πολύ βαρύτερες και κατόρθωναν σχεδόν πάντα πλήν ιδιαζόντων περιπτώσεων ..να αναρρώνουν άνευ μάσκας-φίμωτρου??Δυστυχώς κάτι τέτοιοι επιστήμονες κιόλας θα φέρουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά με τις ..μάσκες παρά άνευ αυτών…

    1. Το θέμα δεν ειναι να μην κολλήσουν τα παιδιά, αλλά να μην το μεταδοσουν σε γονείς και οικογένεια, αν κάποιο παιδί στην τάξη έχει τον ιό. Αλλά η αντιμετώπιση της μάσκας ως φιμωτρο είναι πιο σημαντικη, λες και δεν θα μπορούν να μιλήσουν ή να αναπνευσουν

  4. Το κακό είναι ότι εμείς οι ηλικιωμένοι δεν έχουμε τρόπο να αντιδράσουμε. Εϊτε κλεινόμαστε στη φυλακή του σπιτιού μας, είτε είμαστε εκτεθημένοι στα σταγονίδια τπυ διπλανου νεαρού που ακόμα και να έχει τον ιό ελάχιστα ή καθόλου δεν υποφέρει. Εγω θέτω σε κίνδυνο τη ζωή μου αν άθελα μου βρεθώ δίπλα του. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με σκοτώσεις με μια σφαίρα ή με τον ιό του. Το αποτέλεσμα για μένα θα είνα το ίδιο.
    Τώρα για το ότι συνομότησαν ξαφνικά όλοι οι επιστήμονες του κόσμου, αγγίζει τα όρια της γελιότητας.

  5. Αν είχε τα κότσια;;;
    Οι γονείς των παιδιών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Τα παιδιά τους να μην πάνε σχολείο;
    Τα παιδιά που είναι ευαίσθητα στις ιώσεις;; Ούτε αυτά να πάνε σχολείο….
    Και όταν θα έχουμε πήξει στις ιώσεις το φθινόπωρο και το χειμώνα και οι γιατροί θα ακούνε το βήχα και δεν θα ξέρουν τι να διαγνώσουν ίωση, γρίπη, κορωνοϊό;;; να μπει το παιδί σε καραντίνα ή όχι;;; Να πάρει αντιβίωση ή όχι, να πάει να κάνει θώρακος ή θα μπει σε μια τεράστια ταλαιπωρία χωρίς λόγο (το έξησα σε όλο του το μεγαλείο πέρισυ τον Μάρτιο!!), να απομακρυνθεί από τις γιαγιάδες παππούδες ή όχι;;;
    Και οι εκπαιδευτικοί, μπα αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν τους πιάνει καμιά ίωση, είναι υπεράνθρωποι,,,, και στο τέλοςόταν όλα θα έχουν γίνει μπάχαλο και θα έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση και μπει το γενικό lockdown, τότε θα κλαίμε την καημένη την οικονομία…. και πάει λέγοντας,,,,,,,
    Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η μάσκα γιατί το παιδί μου θα παει Α δημοτικού, δεν είμαι σίγουρη ότι θα την χειριστεί σωστά, θα ένιωθα καλύτερα με εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης (δυστυχώς πλήττονται τα προσωπικά δεδομένα;;;;;;;…γιατί;;;…) καθώς ανήκω στις ευπαθείς ομάδες…. αλλά καθώς το παιδί μου πρέπει να πάει σχολείο, ναι τότε πρέπει να μπει η μάσκα… για τα παιδιά που εκ των πραγμάτων δεν μπορόύν να την βάλουν, για τους εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook