Γιατρός παύθηκε σε κέντρο Υγείας στην Πάτρα γιατί ειρωνευόταν μητέρα εφήβου που εμβολιάστηκε

γιατρός-παύθηκε-σε-κέντρο-υγείας-στην-1278170

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κι ο δήμαρχος Παλαμά μιλούν για το οργανωμένο αντιεμβολιαστικό κίνημα που φουντώνει αλλά και για το εμβολιαστικό κέντρο στην Καρδίτσα

Προσπάθειες για απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και αρνήσεις για διασωλήνωση με παράλληλο bullying στους γιατρούς που αρνούνται να συναινέσουν σε όλα τα παραπάνω.

Το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι η εντυπωσιακή οργάνωση του κινήματος των αρνητών του κορονοϊού, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς δρα κρυφά και υπογείως μέσα στα δικά του κανάλια επικοινωνίας.

«Οι προφορικές καταγγελίες που δέχομαι από γιατρούς για την πίεση που δέχονται για επί πληρωμή έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης δεν είναι καθόλου εύκολο να καταγγελθούν με ονόματα και με τρόπο που να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση» εξηγεί στο newsbeast η Άννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και συνεχίζει: «Κάποιος που θέλει ένα πλαστό πιστοποιητικό νόσησης παίρνει τον γιατρό κατευθείαν στο κινητό του τηλέφωνο. Πώς θα το αποδείξει αυτό ο γιατρός; Δεν υπάρχουν μάρτυρες. Επίσης, οι γιατροί που δέχονται τα τηλεφωνήματα φοβούνται. Τις προφορικές καταγγελίες που μου κάνουν οι γιατροί δεν τις λαμβάνω μόνο από την Πάτρα αλλά από όλη την Ελλάδα Χαλκίδα, Καβάλα, πολλά μέρη της Βόρειας Ελλάδας. Στην επαρχία, όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα γιατί υπάρχει η οικειότητα της μικρής κοινωνίας. Όπως μου αναφέρουν οι γιατροί, όταν βλέπουν οι αντιεμβολιαστές ότι ο γιατρός δεν θα τους βοηθήσει, προχωρούν στον επόμενο».

«Άνθρωπος που θα χειρουργούνταν ζήτησε από γιατρό να μην του γίνει μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένου»

Η κα Μαστοράκου κάνει λόγο για ένα κίνημα αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού, το οποίο φουντώνει διαρκώς, είναι πια καλά οργανωμένο, κινείται συντεταγμένα και σε πανελλαδικό επίπεδο. H ίδια μας έδωσε και μερικά παραδείγματα για τον τρόπο που αυξάνουν την πίεση τους στην ιατρική κοινότητα οι αντιεμβολιαστές.

«Δεν είναι μόνο οι πιέσεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης, υπάρχουν και οι αρνήσεις για διασωλήνωση αλλά και πολλά άλλα που ζητούν οι αρνητές. Πριν από δύο ημέρες, γιατρός μου κατήγγειλε ότι σε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο, ο άνθρωπος που θα χειρουργούνταν ζήτησε από τον γιατρό, αν είναι να του γίνει μετάγγιση αίματος, το αίμα να μην προέρχεται από εμβολιασμένο άνθρωπο!

«Σε ένα άλλο πρόσφατο περιστατικό, γιατρός που εργαζόταν στο εμβολιαστικό κέντρο στον Δήμο Αγίου Αλεξίου Πατρών ειρωνεύτηκε μητέρα που βρέθηκε στο εν λόγω κέντρο για να εμβολιαστεί ο 15χρονος γιος της. Η συγκεκριμένη ανεμβολίαστη γιατρός είπε ανάμεσα σε άλλα, στην μητέρα που συνεχάρει τον γιο της όταν τελείωσε τον εμβολιασμό του: ‘Ε όχι και να επικροτούμε τέτοιες συμπεριφορές!‘. Για το συγκεκριμένο έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από την 6η ΥΠΕ και η γιατρός έχιε για ην ώρα παυθεί από τα καθήκοντά της. Ως όφειλα, για όλα τα παραπάνω πριν από 10 ημέρες, έκανα θεσμική ενημέρωση».

Όσον αφορά την περίπτωση του Παλαμά, η κα Μαστοράκου δεν πιστεύει πως ο λόγος που συνέβη αυτή η κομπίνα είναι ότι υπάρχουν κενά στο σύστημα του εμβολιασμού. Όπως εξηγεί: « Κατ’ αρχάς, ποτέ δεν βρίσκεται μόνος του ένας γιατρός- νοσηλευτής που κάνει το εμβόλιο. Η συγκεκριμένη υπάλληλος πήρε από κάποιον εντός του κέντρου τους κωδικούς και είχε απ’ ο, τι φαίνεται και συνεργό. Σε όλες τις διαδικασίες, πάντα πάντα τρόπος να κάνει κανείς την παρανομία. Το θέμα βέβαια είναι πόσο πίσω πηγαίνει αυτή η κατάσταση στο συγκεκριμένο κέντρο και αν όντως σταμάτησε στα 47 πιστοποιητικά. Ας μη ξεχνάμε, ότι μέχρι να γίνει η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, πολλοί αντιεμβολιαστές, ειδικά νοσηλευτές, εργάζονταν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας».

«Δεν πιστεύω ότι είναι παραπάνω από 47 τα πλαστά πιστοποιητικά»

«Είναι άδικο να σπιλώνεται έτσι η φήμη του εμβολιαστικού κέντρου στον Παλαμά» λέει στο Newsbeast και ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Σακελλαρίου. Όπως συνεχίζει να μας λέει: «Είναι ένα πρότυπο εμβολιαστικό κέντρο, από τα πρώτα Κέντρα Υγείας που ξεκίνησαν εμβολιασμούς και λειτουργεί σε 3 βάρδιες εμβολιάζοντας 400 άτομα την ημέρα από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα. Το περιστατικό είναι μεμονωμένο».

Ο κος Σακελλαρίου θεωρεί πως για να βρήκε τον τρόπο η συγκεκριμένη υπάλληλος να οργανώσει εικονικούς εμβολιασμούς τότε μάλλον το σύστημα είναι «διάτρητο», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος. Ο κος Σακελλαρίου αναρωτιέται: « αν αυτό συνέβη στον Παλαμά γιατί να μην έχει συμβεί και αλλού; Δεν πιστεύω ότι σε εμάς η συγκεκριμένη υπόθεση πήγε πιο μακριά από τον έναν μήνα».

Ο δήμαρχος Παλαμά σημείωσε ακόμα πως σήμερα στο εν λόγω κέντρο είναι σε εξέλικη η διαδικασία της ΕΔΕ για τους υπάλληλους και το κέντρο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Τέλος, για το εντυπωσιακό νούμερο των 40.000 εμβολιασμών σε μια περιοχή 6.000 κατοίκων, ο κος Σακελλαρίου το αποδίδει στο γεγονός πως στο συγκεκριμένοι κέντρο γινόταν εξ αρχής το εμβόλιο της Pfizer, με αποτέλεσμα πολίτες από πολλές περιοχές, ακόμα και μακρινές να σπεύδουν εκεί για να αποφύγουν το εμβόλιο της Astrazeneca.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook