Γιατί βγήκαν διαφορετικά αποτελέσματα για κορονοϊό στον 87χρονο Χανιώτη; Τι απαντά ο συντονιστής λοιμωξιολόγος της Κρήτης | Ηχητικό

γιατί-βγήκαν-διαφορετικά-αποτελέσμα-1047030

Την επίσημη επεξήγηση για το τι συνέβη με τα τεστ κορονοϊού στον 87χρονο Χανιώτη, που παρότι βγήκε θετικός και επιβεβαιώθηκε σαν κρούσμα, το δεύτερο δείγμα που εξετάστηκε βγήκε αρνητικό στην Covid-19.

Ο συντονιστής για τον κορονοϊό στην Κρήτη, λοιμωξιολόγος-καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, μίλησε στο zarpanews.gr και εξήγησε πως γίνεται τη μία μέρα το ένα δείγμα από τον ασθενή να είναι θετικό και την επομένη να βγαίνει αρνητικό.

«Αυτά συμβαίνουν στην Ιατρική πάντα. Υπάρχουν μικρές πιθανότητες, αλλά συμβαίνουν.» εξήγησε αρχικά ο κ. Γκίκας και ανέλυσε το τι μπορεί να συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση του ηλικιωμένου στα Χανιά:

«Αρχικά, μπορεί να αρνητικοποιήθηκε ο ιός την άλλη μέρα. Δεύτερον, μπορεί να υπήρξε ένα δείγμα ψευδώς θετικό, σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό, σχεδόν 1% των περιπτώσεων. Εξαρτάται από την πλατφόρμα, τον τύπο της εξέτασης που κάνει ο μοριακός. Το να βγήκε ψευδώς αρνητικό το δείγμα, είναι επίσης πιθανό, είναι πιο μεγάλα τα ποσοστά που σημειώνεται. Η τρίτη εκδοχή είναι να μη νοσεί καθόλου ο άνθρωπος και να είναι οριακό το αποτέλεσμα. Εκεί είναι που μπαίνει  ο ανθρώπινος παράγοντας για να το κρίνει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος.

Και τρίτο τεστ στον 87χρονο – «Για να είμαστε σίγουροι»

Για να διαπιστωθεί εντέλει, αν ο 87χρονος από την Κίσσαμο Χανίων είναι όντως φορέας και νοσεί από κορονοϊό, ο κ. Γκίκας τόνισε:

«Θα του κάνουμε και ένα τρίτο τεστ και αν και αυτό βγει αρνητικό, τότε ο άρρωστος απελευθερώνεται και είμαστε μια χαρά».

Ακούστε όσα ανέφερε ο συντονιστής κορονοϊού στην Κρήτη, Αχιλλέας Γκίκας:

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

4 thoughts on “Γιατί βγήκαν διαφορετικά αποτελέσματα για κορονοϊό στον 87χρονο Χανιώτη; Τι απαντά ο συντονιστής λοιμωξιολόγος της Κρήτης | Ηχητικό

  1. μπεεεε μπεεεεε
    ναααιιιιιι ναιιιιι

    σιγα μην βγαζατε κρουσμα τωρα! παραμονη ανοιγματος τουριστλαντ!!!

    μπεεεεε μπεεεεε

  2. Κοινως μας δουλευουν ψιλο γαζι…
    και καπακι βρεθηκε και δευτερος με κοροναιο…
    αλλα δεν εχει κολησει κανεις απο τους κοντινους του…
    μας κλειδωσαν επειδη ο κοροναιος εχει υψηλη μεταδοτικοτητα…κατι που απ οτι βλεπουμε δεν ισχυει….
    πιασε το αυγο και κουρεψε το…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook