Γιατί το νερό στις πτήσεις δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζετε

γιατί-το-νερό-στις-πτήσεις-δεν-είναι-τό-988685

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς αναφορικά με την ποιότητα του νερού που καταναλώνεται από τους επιβάτες ενός αεροπλάνου κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

Μία έρευνα έρχεται να προσθέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά αποδεικνύοντας ότι το νερό στα αεροπλάνα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που θα είχε κανείς.

Στην έρευνα με ονομασία 2019 Airline Water Study, η μη κερδοσκοπική DietDetective.com και το Πανεπιστήμιο City του New York’s Hunter College NYC Food Policy Center αναλύσανε την ποιότητα του νερού που προσφέρθηκε κατά την διάρκεια πτήσης 33 διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών -11 κύριων και 12 περιφερειακών- και μόνο σε τέσσερις από αυτές βρέθηκε ότι προσφέρεται «σχετικά ασφαλές, καθαρό νερό».

Για να συγκρίνουν τα αποτελέσματα οι ιθύνοντες όρισαν μία βαθμολογία από μηδέν έως πέντε βαθμούς, βασιζόμενοι σε 10 διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του στόλου, των παραβιάσεων των κανόνων Οργανισμού για την προστασία του πόσιμου νερού (ADWR), καθώς και δειγμάτων νερού που συλλέχθηκαν μεταξύ 2012-2019, τα οποία βγήκαν θετικά σε κολοβακτηρίδια και E.coli. Όσες εταιρείες έλαβαν από τρεις βαθμούς και πάνω, θεωρήθηκαν ως αποδεκτές για το νερό τους.

Φυσικά, οι έρευνες αφορούν στο νερό που προέρχεται από τις δεξαμενές του αεροπλάνου, οπότε ό,τι προσφέρεται από μπουκάλι είναι άκρως ασφαλές. Ωστόσο, διατηρείστε την επιφύλαξή σας για τον καφέ και το τσάι που προσφέρονται στον αέρα.

Το ίδιο ισχύει και για το τρεχούμενο νερό στην τουαλέτα, με τους ιθύνοντες της έρευνας να συστήνουν απολύμανση (με μαντηλάκια ή ειδικό υγρό) των χεριών και όχι πλύσιμό τους.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook