Γιατί το να είσαι η μόνη single της παρέας δεν είναι τελικά και τόσο κακή ιδέα

γιατί-το-να-είσαι-η-μόνη-single-της-παρέας-δε-1651794

Εκμεταλλεύσου σωστά και παραγωγικά αυτή τη φάση της ζωής σου και για αρχή μην συγκρίνεις τη δική σου πορεία με τον κοινωνικό σου κύκλο

Το να μπαίνεις σε σκέψεις πως είσαι η μοναδική που δεν έχει σχέση από όλες τις υπόλοιπες φίλες της παρέας, ίσως και να δημιουργεί μια αμηχανία. Είτε έχεις επιλέξει από επιλογή να είσαι ελεύθερη, είτε δεν έχεις βρει αυτό το άτομο που σε καλύπτει, το σίγουρο είναι πως τέτοιες καταστάσεις αλλάζουν και δεν είναι μόνιμες.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πιθανώς να νιώθεις «κάπως μένεις απέξω» από τις συναντήσεις που κανονίζουν τα υπόλοιπα ζευγάρια και φίλοι σου, ή ακόμη χειρότερα να σε πιέζουν και να ρωτούν για το πως πηγαίνει η προσωπική σου ζωή και να σου υπενθυμίζουν πως μόνο εσύ, δεν έχεις βρει ακόμη κάποιον. Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα, που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συναισθήματα.

Όλοι μπορεί να έχουμε περάσει λίγο – πολύ από τέτοιες φάσεις. Όπου για παράδειγμα οι καλύτεροι μας φίλοι, περνούσαν τον χρόνο τους με τη σχέση τους, αφήνοντας μας κάπως στην άκρη. Ωστόσο το τελευταίο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να «στεναχωρηθείς» ή να προβληματιστείς για μια τέτοια κατάσταση.

Στο μέλλον μάλιστα, πολύ πιθανό να σου λείπουν και αυτές οι εποχές όπου έχεις την απόλυτη ελευθερία και τη δυνατότητα να κάνεις ότι πραγματικά θες, χωρίς να σε περιορίζει τίποτα και κανένας. Ούτε οι φίλοι, αλλά ούτε και οι σύντροφοι. Αντί λοιπόν να δημιουργήσεις αρνητικά συναισθήματα στον εαυτό σου και να αφήσεις το περιβάλλον σου να σε επηρεάσει, οφείλεις να εκμεταλλευτείς αυτή τη φάση της ζωής σου με τον καλύτερο τρόπο:

Μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο μόνο και μόνο για να κάνεις fit in

Σε περίπτωση που θες όντως να μπεις σε μια σχέση και να μη θέλεις να νιώθεις πως μένεις εκτός από την «παρέα ζευγαριών» να θυμάσαι, πως δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς με όποιον/α βρεθεί μπροστά σου, μόνο και μόνο επειδή νιώθεις πίεση. Έχε εμπιστοσύνη στην δική σου διαδρομή, η οποία είναι διαφορετική από τον καθένα και αυτό είναι απόλυτα normal. Δεν γίνεται να συμβαδίζουν όλα με τις ζωές των φίλων σου.

Ευκαιρία να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο

Έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και οι φίλοι σου είναι απασχολημένοι με τη σχέση τους; Τέλεια, είναι η ιδανική στιγμή για να αφοσιωθείς στον εαυτό σου και ό,τι πραγματικά αγαπάς. Ξεκίνα γυμναστήριο, χορό ή το άθλημα που τόσο καιρό ήθελες, πάρε μέρος σε μια εθελοντική ομάδα, προσπάθησε να πας ένα βήμα παρακάτω την καριέρα σου ή τέλος πάντων κοινωνικοποιήσου με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Βάλε τα όριά σου

Οι «αληθινοί φίλοι» μπορούν να μπουν στη θέση σου και να σεβαστούν και τη δική σου οπτική. Αν έχεις εκφράσει ή και οι ίδιοι βλέπουν πως δεν νιώθεις τόσο άνετα όταν βγαίνετε μονίμως με τα ζευγάρια τους- μπορείς να πεις ότι σου έχει λείψει να είστε για λίγο μόνο η παρέας σας. Αλλά και γενικότερα μη διστάσεις να βάλεις όρια σε οποιαδήποτε πίεση ή συμπεριφορά που σε ενοχλεί και σε κάνει να αισθάνεσαι αμηχανία σχετικά με το θέμα.

Απόλαυσε το φλερτ και το dating

Όσο οι υπόλοιποι είναι αφοσιωμένοι στη σχέση τους, εσύ έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, νέα άτομα, τα οποία έχουν να σου προσφέρουν νέες εμπειρίες. Έχεις όλη την ελευθερία για να απολαύσεις τις στιγμές με όποιον/α πραγματικά θες, χωρίς να σε περιορίζει κάτι άλλο.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό με τους άλλους

Είναι βασικό step και όσο πιο γρήγορα καταλάβεις, πως καθετί έχει τον χρόνο του, τόσο το καλύτερο. Απόλαυσε κάθε φάση της ζωής σου, γιατί δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Ακόμη και αν κάτι δεν σου αρέσει, αντιμετώπισε το ή προσάρμοσε το, έτσι ώστε να σε καλύπτει αλλά και να σε γεμίζει. Αυτές οι φάσεις είναι παροδικές στη ζωή και δεν κρατάνε για πάντα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις εκμεταλλευτείς, να περάσεις ωραία και να μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις αμήχανα με τον εαυτό σου.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook