Γιατί τα μαλλιά μας φριζάρουν στη βροχή

γιατί-τα-μαλλιά-μας-φριζάρουν-στη-βροχ-1370306

Και όχι μόνο! Κάποιες φορές γίνονται και πιο απαλά. Περίεργο δεν είναι;

Ας το παραδεχθούμε! Η βροχή για πολλές από εμάς είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Για μένα που έχω σγουρά μαλλιά… σίγουρα πάντως. Κι αυτό, γιατί ενώ τα έχω τιθασεύσει, έχω βάλει τα λαδάκια μου και τη λακ μου, μόλις βγω στη βροχή και ακουμπήσουν λίγες σταγόνες πάνω τους, σγουραίνουν ακόμα περισσότερο. Φριζάρουν και το αποτέλεσμα είναι εγώ να κυκλοφορώ… με μια αφάνα.

Αν κι εσύ βιώνεις την ίδια κατάσταση με εμένα ξέρω πως συμπάσχεις. Μπορώ να φανταστώ, όμως, ότι αναρωτιέσαι ξανά και ξανά γιατί συμβαίνει αυτό στα μαλλιά σου. Εγώ είμαι εδώ για να σου λύσω όλες τις απορίες!

Γιατί η βροχή κάνει τα μαλλιά σου να φριζάρουν

Το καθαρό νερό της βροχής δρα ως «μονωτικό» που προστατεύει τα μαλλιά από τον κρύο καιρό και παρέχει μια πηγή υγρασίας βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας τους και στην απαλότητά τους (ναι, συμβαίνει και αυτό). Προσοχή, όμως! Αυτό ισχύει αν το νερό της βροχής είναι εντελώς καθαρό.

Αν, ωστόσο, είναι γεμάτο με ρύπους, τότε μπορεί να κάνει κακό στην τρίχα ταλαιπωρώντας την αρκετά. Το γεγονός αυτό- συνδυαστικά με το ότι το νερό της βροχής είναι πιο μαλακό από το νερό της βρύσης- κάνει συνήθως τα μαλλιά να φριζάρουν αρκετά και εσύ… να γίνεσαι έξαλλη!

Τι να κάνεις αφού υγρανθούν τα μαλλιά σου στη βροχή

#1 Μην τα πιάσεις σε κότσο ή αλογοουρά

Άσε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Κι αυτό, γιατί αν τα πιάσεις σε κότσο ή ponytail, θα προκληθεί μεγαλύτερο σπάσιμο στην τρίχα.

#2 Αμέσως για λούσιμο

Αφού γυρίσεις στο σπίτι, μπες στο μπάνιο και λούσε τα μαλλιά σου. Μην ξεχάσεις το conditioner για να ενυδατώσεις την τρίχα σου!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook