Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους περισσότερο;

Αν με τον ερχομό του καλοκαιριού γεμίζει το σώμα σας αμέτρητα τσιμπήματα από κουνούπια και πρέπει να βάζετε κρέμα κάθε πέντε λεπτά ή να κάθεστε δίπλα στο γνωστό αντικουνουπικό κερί, δεν είστε μόνοι. Περίπου το 20% των ανθρώπων αποτελούν ιδανικό στόχο για τα κουνούπια, κι ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάποια λύση σε αυτό, υπάρχουν μερικές επιστημονικές εξηγήσεις στο γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς από άλλους στα τσιμπήματα.

1. Η ομάδα αίματος

Μία έρευνα βρήκε πως σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο εκείνους που έχουν ομάδα αίματος 0 από εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α. Επιπλέον, το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός τους που υποδεικνύει την ομάδα αίματός τους, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 15%, και τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τους εκκρίνοντες, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματός τους.

2. Διοξείδιο του άνθρακα

Ένας από τους τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τον στόχο τους είναι μυρίζοντας το διοξείδιο του άνθρακα στην ανάσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα -συνήθως εκείνοι με μεγαλύτερη σωματική μάζα- ελκύουν τα κουνούπια περισσότερο απ’ τους υπόλοιπους.

3. Γυμναστική και μεταβολισμός

Τα κουνούπια μπορούν να εντοπίσουν τον στόχο τους μυρίζοντας και το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που εκκρίνονται μέσω του ιδρώτα, ενώ ελκύονται περισσότερο από ανθρώπους με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕπιμένει στην «επίθεση φιλίας» ο Τσαβούσογλου: Θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤα δώδεκα σημάδια της απιστίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ