Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι

γιατί-τα-αεροπλάνα-δεν-πετάνε-πάνω-από-1113392

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ή ότι γενικότερα τα δρομολόγια που ακολουθούν είναι πολύ αυστηρά ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον αέρα. Ήξερες όμως ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι; Ο λόγος μάλιστα δεν είναι αυτός που πιθανόν φαντάζεσαι.

Το πρώτο πράγματα που ίσως σκέφτηκες είναι ότι έχει… απαγορεύσει ο ίδιος για λόγους ασφαλείας ή για να μην τον ενοχλούν. Η αλήθεια, όμως, απέχει πολύ από αυτό. Ο λόγος της απαγόρευσης των αεροπλάνων να πετούν πάνω από το σπίτι του Μέσι δεν έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον ίδιο. Το οικολογικό σπίτι του Αργεντινού άσου του ποδοσφαίρου βρίσκεται στη Gava. Πρόκειται για μια πόλη που απέχει περίπου 6 μίλια από το κεντρικό αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης και η οποία εμποδίζει το αεροδρόμιο να επεκταθεί.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα αεροπλάνα

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο Χαβιέρ Σάντσεθ Πριέτο, ο οποίος είναι πρόεδρος της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Vueling, ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρούν τα έργα της επιμήκυνσης των αεροδιαδρόμων του αεροδρομίου El Prat. Ήταν τότε λοιπόν που αποκάλυψε πως αυτό δεν συμβαίνει για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Αυτό θα σήμαινε πως τα αεροπλάνα θα έπρεπε να πλησιάσουν προς την περιοχή που ζει ο Μέσι, κάτι που ήταν αδύνατο και συνάμα παγκόσμια πρωτοτυπία. Και αυτό δεν αφορά τον ίδιο τον Μέσι.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ήχος που κάνουν τα αεροπλάνα φαίνεται πως διαταράσσει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Εκεί ζουν προστατευόμενα είδη που ενοχλούνται από έντονους ήχους. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα αεροπλάνα να κάνουν παράκαμψη από κοντινή παραθαλάσσια περιοχή. Μάλιστα όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μείνει πλέον σχεδόν άχρηστος ένας από τους διαδρόμους του El Prat. Τυχαία λοιπόν στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το πολυτελές σπίτι του Μέσι πάνω από το οποίο δεν περνούν τα αεροπλάνα.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook