Γιατί τα 2/3 των γυναικών γυμνάζονται λιγότερο το χειμώνα; Και πώς θα διατηρήσουμε τη φόρμα μας

γιατί-τα-2-3-των-γυναικών-γυμνάζονται-λι-1634714

Tο χειμώνα ασκούμαστε ούτως ή άλλως λιγότερο στο ύπαιθρο, όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε περιορίσει και την άσκηση σε κλειστούς χώρους όπως το γυμναστήριο, λόγω της πανδημίας. Διόλου παράξενα λοιπόν μια νέα, βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δύο τρία των γυναικών γυμνάζονται λιγότερο αυτή την εποχή.

Πώς θα διατηρηθούμε σε φόρμα ή, ακόμα καλύτερα, θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών -σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή- ακόμα και τις πιο κρύες ημέρες; Να τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

1. Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός, μόνο ακατάλληλα ρούχα. Επενδύστε λοιπόν, π.χ., σε ένα ζεστό αθλητικό κολάν, ισοθερμικά και γάντια, που κρατούν το σώμα ζεστό χωρίς να καταλήγουν ασφυκτικά.

2. Ασκηθείτε συχνότερα και λιγότερο. Αν σάς φαίνεται τρομακτική η ιδέα του τζόκινγκ κάτω από βροχή ή μέσα στο κρύο, από το να το αναβάλετε εντελώς είναι προτιμότερο να περιορίσετε τη διάρκειά του σε λίγα λεπτά.

3. Περπατήστε με κάθε ευκαιρία. Παρκάρετε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από τη δουλειά σας ή κατεβείτε από το μετρό στον προηγούμενο σταθμό και περπατήστε την απόσταση που απομένει. Έτσι, θα αυξήσετε τις καύσεις ακόμα και στη διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεών σας.

4. Φροντίστε ο στόχος που θα δώσετε να αφορά την ένταση ή τη διάρκεια της άσκησης και όχι το αποτέλεσμα. Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για να χάσετε 20 κιλά είναι πιθανότερο να απογοητευτείτε και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Αντί γι’ αυτό δοκιμάστε, π.χ., να αυξήσετε τα βαράκια που χρησιμοποιήσετε στις ασκήσεις ενδυνάμωσης ή τον χρόνο άσκησης στο διάδρομο γυμναστικής.

5. Βρείτε παρέα. Η συντροφιά (και) στην άσκηση κάνει θαύματα, καθώς προσθέτει ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία και δημιουργεί μια επιπλέον δέσμευση για να είστε συνεπείς στο πρόγραμμα του workout. Ακόμα και αν μιλάμε για έναν χαλαρό περίπατο με φίλους.

6. Μην αγνοείτε την περίοδό σας. Ανάλογα με παράγοντες όπως ο ορμονικός κύκλος, κάθε γυναίκα έχει εντελώς διαφορετικά επίπεδα ενέργειας από μέρα σε μέρα, που επηρεάζουν όχι μόνο τη διάθεση για άσκηση αλλά και τις επιδόσεις σε αυτήν. Αν λοιπόν αδιαθετήσετε και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε από τον καναπέ, μη διστάσετε να ακούσετε το σώμα σας. Θα αναπληρώσετε αμέσως μόλις νιώσετε καλύτερα.

7. Ανακαλύψτε τα οφέλη του Zoom. Η διαδικτυακή άσκηση, ιδανικά σε πραγματικό χρόνο με την καθοδήγηση trainer, και πιο ασφαλής είναι σε περιόδους πανδημίας και πιο βολική τα βράδια του χειμώνα που τίποτα δεν θα σας έβγαζε έξω από το σπίτι.

8. Πάρτε μαζί το κινητό σας. Ειδικά αν δεν έχετε παρέα, θα σας κινητοποιήσει όσο τίποτα άλλο να βγείτε έξω για να ασκηθείτε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε μουσική και να ανεβάσετε τους ρυθμούς της προπόνησης αλλά και για να μετρήσετε τα βήματά σας, τα χιλιόμετρα που διανύετε και τους παλμούς της καρδιάς σας, ξεχνώντας έτσι εντελώς το κρύο.

9. Μην υποτιμάτε την ασφάλεια. Βγείτε έξω για άσκηση με ζωηρόχρωμα ρούχα, ιδανικά με ανακλαστήρες, ιδιαίτερα αν κάνετε ποδήλατο και κυκλοφορείτε σε πολυσύχναστους δρόμους. Από την άλλη, αποφύγετε πολύ ερημικούς και κακοφωτισμένους δρόμους, όπου ελλοχεύουν άλλοι κίνδυνοι.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook