Γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να πλένετε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε

γιατί-πρέπει-παντα-να-πλένετε-τα-καινο-818109

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς πλένουμε τα εσώρουχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες πριν τα χρησιμοποιήσουμε και όχι τόσο τα ρούχα.

Κυρίως επειδή είναι ολοκαίνουρια και αν κάποιος τα δοκιμάσει πριν από εμάς η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από μερικά λεπτά. Επίσης, δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε κάτι που μόλις αγοράσαμε να μπει στο πλύσιμο ή να αρχίσει να χάνει το χρώμα του.

Από ό,τι φαίνεται όμως, είναι πραγματικά απαραίτητο να πλένουμε πάντα ένα καινούριο ρούχο πριν το φοράμε.

Ας δούμε γιατί.

Η κατασκευάστρια ενδυμάτων Lana Hogue υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να βάζουμε τα νέα ρούχα στο πλυντήριο πριν τα φορέσουμε. Πρώτον, η διαδικασία δοκιμής θα τα αφήσει με πολλά μικρόβια και δεύτερον, τα υφάσματα καλύπτονται με χημικά που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Η Hogue εξήγησε ότι ακόμη και οι φυσικές ίνες υποβάλλονται σε επεξεργασία με χημικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως η δερματίτιδα. “Πρέπει να πλύνετε oπωσδήποτε τα ρούχα πριν τα φορέσετε. Ειδικά οτιδήποτε έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα ή που μπορεί να ιδρώσετε φορώντας το” συμπλήρωσε.

marieclairie.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook