Γιατί πρέπει να βάζεις τον πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη

γιατί-πρέπει-να-βάζεις-τον-πελτέ-ντομά-956380

Οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσεις ολόκληρη την κονσέρβα πελτέ ντομάτας σε μια συνταγή είναι πραγματικά πολύ λίγες. Οι πιθανότητες να μουχλιάσει όση μείνει στο ψυγείο από την άλλη, πάρα πολλές. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να αποθηκεύουμε την ανοιγμένη κονσέρβα για να μην πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα αλλά και χρήματα;

Σύμφωνα με τον γνωστό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, καλό είναι να τη βάζουμε στην κατάψυξη μετά το άνοιγμα, ώστε ο πελτές να διατηρείται για μήνες. Καθώς θα παγώσει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια κουταλιά είναι να ανοίγουμε το πάνω και το κάτω μέρος και τη σπρώχνουμε, όπως κάναμε με τις γρανίτες του περιπτέρου όταν ήμασταν παιδιά. Ύστερα με το μαχαίρι, μπορούμε να παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και να τη ρίχνουμε στο φαγητό. Ιδιοφυές!

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook