Γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε το αβοκάντο στη διατροφή σας

γιατί-πρέπει-να-συμπεριλάβετε-το-αβοκ-1109195

Με απαλή και κρεμώδη υφή, τα αβοκάντο αποτελούν μία από τις πιο νέες «τάσεις» όσον αφορά στην κατανάλωση φρούτων. Εκτός του ότι είναι γνωστά για τα υγιή λίπη τους, τα αβοκάντο στην πραγματικότητα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοούνται. Δείτε παρακάτω, λοιπόν, γιατί πρέπει να συμπεριλαμβάνετε αυτό το φιλικό προς το… instagram φρούτο πιο συχνά στο πιάτο σας!

Χαμηλή χοληστερόλη

Τα ίδια τα αβοκάντο δεν περιέχουν χοληστερόλη, ενώ τα ακόρεστα λίπη που έχουν μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της «κακής» χοληστερόλης. Επίσης, τα αβοκάντο είναι η πλουσιότερη πηγή φυτοστερολών, σημαντικών ενώσεων που μειώνουν την χοληστερόλη, από φρούτα.

Ενισχύουν την υγειά της καρδιάς

Τα λίπη και οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα αβοκάντο μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Βοηθούν στην υγεία των ματιών, του δέρματος και των οστών

Τα φυτοχημικά που περιέχουν τα αβοκάντο, όπως καροτενοειδή και φυτοστερόλες, μειώνουν το οξειδωτικό και φλεγμονώδες στρες.

Βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Το ακόρεστο λίπος στα αβοκάντο βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, Κ και Ε, την ώρα που η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο και βιταμίνη D.

Βελτιώνουν την πέψη

Οι ίνες γενικά βοηθούν να νιώθετε περισσότερο γεμάτοι και χορτάτοι, αλλά τα αβοκάντο αποτελούν, επίσης, μια καλή πηγή ίνας φρούτων που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία υποστηρίζει ένα υγιές έντερο.

Διαχείριση βάρους και γλυκόζης

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι αντικατέστησαν τους υδατάνθρακες με αβοκάντο, ένιωθαν πιο ικανοποιημένοι μετά το φαγητό και είχαν καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης.

newsbeast.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook