Γιατί ονειρεύεσαι τον πρώην σου – Οι 10 επικρατέστεροι λόγοι

γιατί-ονειρεύεσαι-τον-πρώην-σου-οι-10-ε-1224633

Ο ύπνος μάς ξεκουράζει και μας χαλαρώνει. Δυστυχώς, μερικές φορές ο ύπνος μας γίνεται ανήσυχος και αντί να ξεκουραζόμαστε ξυπνάμε πιο κουρασμένες, αγχωμένες ή σκεπτικές. Αιτία; τα όνειρά μας, που από τη μια στιγμή μπορεί να βλέπουμε πως απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας παγωτό και την άλλη να… βλέπουμε τον πρώην σύντροφό μας να μας πλησιάζει.

Τι μπορεί να σημαίνει ένα όνειρο στο οποίο περιλαμβάνεται ο πρώην σου; Όχι, δεν είναι πάντα δείγμα για επανασύνδεση. Τα όνειρα με τους πρώην είναι αρκετά συνηθισμένα και οι λόγοι που ένα συγκεκριμένο άτομο έρχεται στο νου μας το βράδυ ποικίλλουν. Δες παρακάτω ποιοι μπορεί να είναι:

Έχεις συναισθήματα για τον πρώην

Πριν σε πιάσει πανικός, σκέψου ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητα συναισθήματα αγάπης. Σύμφωνα με τους συμβούλους σχέσεων, το όνειρο με τον πρώην μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια πιο ξεκάθαρη εξήγηση – ένα κλείσιμο. Ίσως να ήταν ο τρόπος που τελείωσε η σχέση σας ή να προσπαθείς ακόμα να εξηγήσεις τι ακριβώς συνέβη.

Φοβάσαι για την επόμενη σχέση σου

Αν σκέφτεσαι τον πρώην σου στην αρχή μιας άλλης σχέσης τότε, πιθανότατα, συγκρίνεις τις δύο καταστάσεις σε μία προσπάθεια αυτή τη φορά το πράγμα να πετύχει. Ίσως προσπαθείς ακόμα να μειώσεις την «ένταση» της προηγούμενης σχέσης, πριν πας παρακάτω.

Υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα

Τις περισσότερες φορές τα όνειρα είναι συμβολικά. Αν ονειρεύεσαι τον πρώην σου, σκέψου το πώς τελείωσε η σχέση σας. Αν η υπαιτιότητα ήταν δική σου (ακόμα κι αν δεν ήταν), προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις το πρόβλημα και να πρόσεξε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Έχεις ακόμα συναισθήματα γι’ αυτόν

Και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον πρώτο λόγο, είναι ερωτικά, δηλαδή δεν τον έχεις ξεπεράσει. Ίσως χρειάζεται να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου και να σκεφτείς πολύ καλά γιατί θα ήθελες να τα ξαναβρείτε.

Το θέμα είσαι εσύ

Life coachers και ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ένα όνειρο αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι του εαυτού σου. Ίσως σημαίνει ότι έδωσες πάρα πολλά στη σχέση σου και άφησες κομμάτια σου σε αυτή. Ίσως σημαίνει ότι παραμέλησες τον εαυτό σου. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσες να αναλύσεις τη συμπεριφορά σου στη διάρκεια της περασμένης σου σχέσης, για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα.

Φοβάσαι μην πληγωθείς ξανά

Για πολλούς ανθρώπους το να προχωρήσουν έπειτα από μία σχέση είναι δύσκολο, κυρίως επειδή φοβούνται μην πληγωθούν ξανά. Ένα όνειρο με τον πρώην ίσως σημαίνει ότι η νέα σχέση που ξεκινάς οδεύει προς το ίδιο μονοπάτι ή… φοβάσαι μην καταλήξει με τον ίδιο τρόπο.

“Τα χαλάς” με τον εαυτό σου

Όπως έχεις καταλάβει ο πρώην στο όνειρό σου μπορεί να συμβολίζει δεκάδες πράγματα. Ένα από αυτά είναι ίσως η συνείδηση του εαυτού σου. Με λίγα λόγια αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αλλάξει και ίσως καταπιέζεις ένα κομμάτι του εαυτού σου ή χρειάζεται να έρθεις πιο κοντά σε εσένα.

Προσπαθήσεις να τον συγχωρήσεις

Αν δεν χωρίσατε με τον καλύτερο τρόπο, τότε μάλλον προσπαθείς να συγχωρήσεις τον πρώην σου για να καταφέρεις να προχωρήσεις. Δεν είχες μέχρι τώρα την ευκαιρία να του ζητήσεις να συγγνώμη ή μια ξεκάθαρη εξήγηση και αυτό σε βασανίζει, γι’ αυτό και δεν σταματάς να τον ονειρεύεσαι.

Σου λείπει

Και αυτό δεν σημαίνει απόλυτα ότι σου λείπει εκείνος ως άνθρωπος. Ίσως σου λείπει το σπίτι που ζούσατε μαζί ή μια δραστηριότητα που κάνατε παρέα.

Δεν είσαι ευχαριστημένη με τη ζωή σου

Το όνειρο με έναν πρώην μπορεί απλά να σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σου σε κάνει δυστυχισμένη. Υπάρχει κάτι άλλο -άσχετο με εκείνον- με το οποίο πρέπει να “χωρίσεις” για να καταφέρεις να προχωρήσεις μπροστά.

marieclaire.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook