Γιατί ολοένα και περισσότεροι Χανιώτες επιλέγουν την ταξιδιωτική ασφάλιση – Τι προσφέρει στους ταξιδιώτες

γιατί-ολοένα-και-περισσότεροι-χανιώτ-1389471

Οι περισσότεροι, όταν κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια για οποιονδήποτε προορισμό, παραλείπουν την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε προ εποχής κορονοϊού.

Τα πράγματα, σύμφωνα με τον επιθεωρητή της InsuranceBeat, Νίκο Τζατζάνη, έχουν αλλάξει.

Πλέον, ολοένα και αυξάνεται η ζήτηση για αυτή την υπηρεσία από τους Χανιώτες.

Ποιοι την επιλέγουν

Ταξιδιωτική ασφάλιση κάνουν αυτοί που μετακινούνται για αναψυχή και επαγγελματικούς λόγους. Οι «σίγουροι» είναι εκείνοι που θα φύγουν για Αμερική, είπε στο zarpanews.gr ο κ. Τζατζάνης.

«Όλοι όσοι φεύγουν για Αμερική θα κάνουν 100% ασφάλιση. Υπάρχει η ανασφάλεια για το τι θα συναντήσουν εκεί, μόνο η νοσηλεία με το «καλημέρα σας» κοστίζει ακριβά! Στις ιδιωτικές κλινικές, για να κάτσεις απλά μία μέρα δεν υπολογίζουν καμία άλλη ασφάλεια, εκτός της ιδιωτικής».

Τι προσφέρει

Το ασφάλιστρο, σύμφωνα με τον κ. Τζατζάνη, είναι πάρα πολύ μικρό, αλλά δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Ξεκινά από 30 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις:

«Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας πτήσης, ειδικά αν βρίσκεσαι σε μία χώρα που δεν έχεις επισκεφθεί στο παρελθόν, δημιουργείται μεγάλη αναμπουμπούλα για το που θα μείνεις.  Μπορεί να χρειαστούν δύο ή τρεις μέρες μέχρι να πετάξεις και τότε η ταξιδιωτική ασφάλιση θα καλύψει το κόστος του ξενοδοχείου», δήλωσε ο κ. Τζατζάνης.

«Πρόσφατα, σε περιστατικό covid: O άνθρωπος πλήρωσε με την ταξιδιωτική ασφάλιση την διαμονή του στη Θεσσαλονίκη, τη διαμονή της γυναίκας του, αποκλειστική και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Μόνο με 65 ευρώ παραπάνω.

Επίσης, κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», δύο γυναίκες που ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη αποκλείστηκαν εκεί, η πτήση τους ακυρώθηκε λόγω των καιρικών φαινομένων. Τότε, μέσω της ασφάλειας βρήκαν ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο όπου και διανυκτέρευσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τις παροχές νοσηλείας – περιορισμού, καλύπτει επίσης έξοδα από:

  • Προσωπικό ατύχημα
  • Καθυστερημένη αναχώρηση
  • Απώλεια αναχώρησης
  • Διαβατήρια και έγγραφα,
  • Πρόσθετες χρεώσεις κλουβιού μεταφοράς σκύλου ή/και γάτας
  • Παροχές σε περίπτωση ληστείας
  • Κάλυψη αεροπειρατείας/πειρατείας κ.α.

Σε περίπτωση απώλειας αποσκευών, το ποσό που θα καταβληθεί στο ασφαλισμένο πρόσωπο υπολογίζεται με βάση τα αντικείμενα που είχε στην βαλίτσα.

Τι επηρεάζει το κόστος 

Το ποσό υπολογίζεται με βάση τη διάρκεια και τον προορισμό του ταξιδιού. Για παράδειγμα, για έναν ενήλικα για μία εβδομάδα στην Αγγλία μπορεί να ανέλθει στα 20 ευρώ, ενώ για έναν ενήλικα που θα μείνει για 2 εβδομάδες στην Αμερική, περίπου στα 65 ευρώ.

«Ακόμη, για έκτακτες ιατρικές και λοιπές δαπάνες, ανάλογα με τις ημέρες που έχεις κλείσει την ταξιδιωτική σου ασφάλεια, καλύπτει έως και 6.000.000 ευρώ», είπε ο επιθεωρητής της InsuranceBeat.

Σύμφωνα με τον κ. Τζατζάνη, παρότι στο παρελθόν δεν ενδιέφερε και τόσο τους νέους η ασφάλιση, πλέον υπάρχει αρκετή ζήτηση. Οι περισσότεροι από αυτούς θα επιλέξουν την κάλυψη σε περίπτωση απώλειας αποσκευών, αλλά και την ακύρωση πτήσεων.

Όπως φαίνεται, ο αντίκτυπος της πανδημίας στην ταξιδιωτική βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια, απέδειξε περισσότερο από ποτέ γιατί οι ταξιδιώτες πρέπει να χρησιμοποιούν σύμβουλο για να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook