Γιατί οι άνδρες κοιμούνται αμέσως μετά τo σεξ

γιατί-οι-άνδρες-κοιμούνται-αμέσως-μετ-578944

Μετά από τις τρυφερές και έντονες στιγμές που είχατε στο κρεβάτι ο σύντροφός σου κοιμάται; Μην το παίρνεις προσωπικά! Οι άνδρες μετά το σεξ κοιμούνται αμέσως για διάφορους λόγους, από τους οποίους κανένας δεν σχετίζεται με σένα προσωπικά, την σχέση σας ή την απόδοσή σου στο κρεβάτι.

«Η χημεία του σώματος ενός άνδρα αλλάζει μετά τον οργασμό», αναφέρει ο David McKenzie σεξολόγος από το Βανκούβερ. «Η βιοχημική προλακτίνη που απελευθερώνεται, αλλάζει τη φυσική κατάσταση του σώματος και το κάνει να νιώθει κουρασμένο» συμπληρώνει.

Αντίθετα, οι γυναίκες μπορεί να μην έρχονται σε οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ, επομένως και μετά την σεξουαλική πράξη να έχουν ενέργεια και όρεξη για συζήτηση μέχρι να τις πάρει ο ύπνος.

Ο Mark Leyner και Billy Goldberg, συγγραφείς του βιβλίου με τίτλο: «Γιατί οι άνδρες πέφτουν για ύπνο μετά το σεξ», προσθέτουν ακόμη μία βιολογική εξήγηση. «Πιστεύεται ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά την κορύφωση, εξαντλεί τους μύες και μειώνει την παραγωγή γλυκογόνου. Δεδομένου ότι οι άνδρες έχουν και μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, νιώθουν κουρασμένοι μετά τη συνεύρεση». Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να αποδεικνύουν άμεσα και να εξηγούν γιατί οι άνδρες πέφτουν για ύπνο μετά το σεξ, το σίγουρο είναι ότι οι χημικές ουσίες οξυτοκίνη, προλακτίνη, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και ενδορφίνες συμβάλλουν άμεσα σε αυτό.

Το ταντρικό σεξ επικεντρώνεται στις διαφωτιστικές και πνευματικές πτυχές της σεξουαλικής επαφής. Η συγχώνευση δύο σωμάτων είναι μια ιερή πράξη που αυξάνει την ευαισθητοποίηση με τη διοχέτευση της ενέργειας και την ανύψωση του ζευγαριού σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Το σεξ και ο οργασμός είναι το αποκορύφωμα της πνευματικής συνειδητοποίησης και αντιπροσωπεύει την ενοποίηση της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας. Οι Leyner και Goldberg αναφέρουν ότι, επειδή ο οργασμός ενός άνδρα είναι εξωτερικός, προκαλεί την απώλεια αυτής της ενέργειας (μέσω της εκσπερμάτωσης). Αντίθετα, ο οργασμός μιας γυναίκας είναι μια εσωτερική έκρηξη ενέργειας. Δεδομένου ,λοιπόν, ότι δεν βιώνει την ίδια απώλεια ενέργειας προς τα έξω, είναι έτοιμη για αγκαλιές μετά.

Η Laurie Betito, ψυχολόγος από το Μόντρεαλ του Καναδά που ειδικεύεται στη σεξουαλική θεραπεία, δηλώνει: «Οι γυναίκες προτιμούν να επεξεργάζονται και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, εξ ου και η επιθυμία να μιλάνε μετά από σεξ».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον σεξολόγο, Ian Kerner, η αγκαλιά μετά το σεξ βοηθά στην ενίσχυση της οικειότητας και μιας συνολικής αίσθησης σύνδεσης και δέσμευσης.

Έτσι η εύρεση τρόπων για να ενισχύσετε τους δεσμούς μεταξύ σας μετά το σεξ, μπορεί να συμβάλλει και στην γενικότερη ενδυνάμωση της σχέσης.

Μην ξεχνάς βέβαια να συμβιβάζεσαι! Για παράδειγμα, αν εσύ θέλεις να μιλήσετε για 30 λεπτά και εκείνος μόνο 5, βρείτε τα κάπου στη μέση!

Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Roger R. Hock γράφει ότι: “Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, συνήθως αισθάνονται χαλαροί, ζεστασιά, και υπνηλία μετά το σεξ”. Ένας από τους σεξουαλικούς μας εμπειρογνώμονες προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική προοπτική: «Όλοι οι άνδρες δεν κοιμούνται μετά το σεξ. Κάποιοι απολαμβάνουν την αγκαλιά ή μιλούν αργότερα», λέει ο Δρ McKenzie. «Μερικές φορές είναι η γυναίκα που κοιμάται πρώτη».

Αν λοιπόν συνεχίζει να τον παίρνει ο ύπνος μετά το σεξ, θυμηθείτε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας δεν πάει καλά ή δεν σας αγαπά.

Αντίθετα, μπορεί να είναι σημάδι για το πόσο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος είναι.

Πηγή: nanaschannel.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook