ΑΠΟΨΗ & ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί να εμπιστευθούν ένα πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό που διέσπασε το κόμμα για να πλήξει τον νόμιμο διάδοχό του;

Όταν ο Μητσοτάκης λέει ότι ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, γιατί και ο Παπανδρέου – που επιμένει ότι την έβαλε ο … Καραμανλής- να μην ισχυριστεί ότι ο «φίλος του ο Νίκος» δεν συνιστά ανανέωση, όσο ο ίδιος;

Στο ΚΙΝΑΛ κομματική βάση δεν άντεχε ως πρόεδρο κάποιον για τον οποίο εκκρεμεί ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Ούτε την υποψία ότι θα μοιραστεί το κόμμα με τον Μητσοτάκη. Έτσι η σαλταδόρικη απόπειρα Λοβέρδου απέτυχε.

Τώρα το ερώτημα είναι: για το ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ για να ξεφύγει από τα χρέη και την μνημονιακή κατακραυγή -να ψηφίσει αυτόν που τα προκάλεσε;

Γιατί να εμπιστευθούν ένα πρώην πρόεδρο και Πρωθυπουργό που διέσπασε το κόμμα για να πλήξει τον νόμιμο διάδοχό του;

Ενδεχομένως η τύχη του ΠΑΣΟΚ θα ήταν διαφορετική αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είχε καταδικαστεί από τη διάσπαση του 2015, στο απογοητευτικό 4, 6%.

Παρά την ήττα του την πρώτη Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει την προσπάθεια επιστροφής.

Προτείνοντας απλώς τον … εαυτό του – αν έχει άλλες προτάσεις δεν πήγε στο debate να τις παρουσιάσει – δεν έπεισε ούτε τους μισούς από όσους ψήφισαν το διασπαστικό κόμμα του το 2015.

Με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που έδιωξε ο ίδιος, διεκδικεί να τον ψηφίσουν όσοι τον απέφυγαν στον πρώτο γύρο.

Αλλά η επιχειρηματολογία κατά του αντίπαλου του δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας.

Σημείο των καιρών. Όταν ο Μητσοτάκης λέει ότι ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, γιατί και ο Παπανδρέου – που επιμένει ότι την έβαλε ο … Καραμανλής-να μην ισχυριστεί ότι ο «φίλος του ο Νίκος» δεν συνιστά ανανέωση, όσο ο ίδιος;

Η δολιότητα δεν σπανίζει στην πολιτική, αλλά σπανίως αποδίδει, γιατί η κοινή γνώμη δεν εκτιμά χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Τι άλλο είναι όταν λέει ότι επί Σαμαρά – στον οποίο ο ίδιος …εκχώρησε από τηλεφώνου την εντολή που του είχαν δώσει οι πολίτες- «με γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρουλάκη, πήγαμε σε λογική νομής της εξουσίας»;

Πως ακριβώς «παλεύει μια ζωή» για το αντίθετο, όταν είχε κάνει το κόμμα προσωπικό του φέουδο- στην επιτροπή οργάνωσης Συνεδρίου το 2008, δεν υπήρχε ούτε ένας του Βενιζέλου- και την κυβέρνησή του άσκηση κηπουρικής;

Τι είναι όταν τώρα υιοθετεί τις σοφιστείες του Λοβέρδου- λέγοντας: «αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης, δεν θα έχουμε στη Βουλή πρόεδρο, να δώσει μάχη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Μεταξύ μας: κάποιοι τρέμουν στην ιδέα να τη δώσει ο ίδιος και να κάνουν πάρτι οι άλλοι.

Συνιστά αυτογκόλ ότι σχετίζει – στα ξεκούδουνα- τον Ανδρουλάκη με θέματα αρχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση- το βέτο εν προκειμένω.

Γιατί υπενθυμίζει άλλο φάλτσο του: επικαλέστηκε κάτι αντίστοιχο- την κύρωση των Συνθηκών-για διαγράψει τον Σημίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να τον αφήσει ταπεινωτικά εκτός Βουλής.

Ο Παπανδρέου λέει ότι δεν θα φύγει αν ηττηθεί, επικαλούμενος τις «αρχές του». Αλλά βάζει ακόμη όρους για debete και διατηρεί το ΙΧ κόμμα της διάσπασης, ως καβάτζα.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

View Comments

  • Τονε τρέμετε το ΓΑΠ οι συριζαίοι, μην σας πάρει πίσω τους αναμαζοξιάρηδες. Θα γίνει κάμια καραμπόλα και θα κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ με ανδρουλάκη αρχηγό, και τότε να δούμε ποιος θα παρακαλάει για την "προοδευτική συγκυβέρνηση". Το μόνο σίγουρο είναι οτι από τη στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι των προβλέψεων οι στοιχηματικές (που ξέρουν μαθηματικά), ... καλή χρεωκοπία για τους δημοσκόπους πα' τα πανέρια (που δε ξέρουν ήντα θεος τους κρίνει). Το πρώτο καλό που έκανε η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

Recent Posts

Ξεκίνησε κόντρα της Ελένη Φουρέιρα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό; – Όλο το παρασκήνιο

Μια νέα «κόντρα» φαίνεται να έχει ξεκινήσει μεταξύ δύο νέων και ταλαντούχων τραγουδιστών που δεν…

3 λεπτά ago

Χανιά | Πασχαλινό bazaar με χειροποίητες δημιουργίες από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του. Θα…

3 λεπτά ago

Χανιά | Επικίνδυνες καταστάσεις στον Κουμπέ: Σκαρφαλώνουν σε αυτοσχέδιο σκαλί για να μπουν σε κλειδωμένη παιδική χαρά | Video+Photos

Μια ολοκαίνουρια παιδική χαρά και ένα μεγάλο πάρκο έχουν δημιουργηθεί στην οδό Αισχύλου στον Κουμπέ…

6 λεπτά ago

Δράσεις Αλληλεγγύης από τον Δήμο Χανίων για την περίοδο του Πάσχα

Ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων…

9 λεπτά ago

Νεκταρία Γιαννουδάκη: Η Χανιώτισσα ηθοποιός μιλά για τη βεντέτα της οικογένειάς της – «Η μαμά μου έζησε δύσκολα πράγματα που τη σημάδεψαν»

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη μίλησε για την αποχώρησή της από τη σειρά «Σασμός», αλλά και τη…

12 λεπτά ago

Εικόνες σοκ: Άγρια ρατσιστική επίθεση σε διανομέα στη μέση του δρόμου

Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει ρατσιστική επίθεση σε βάρος ενός διανομέα σε δρόμο, στον Άγιο…

21 λεπτά ago