Γιατί μας κάνει καλό μια κουταλιά κακάο στον καφέ;

γιατί-μας-κάνει-καλό-μια-κουταλιά-κακά-1320752

Οι περισσότεροι από εμάς κάθε πρωί πραγματικά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τον πρώτο καφέ της ημέρας. Βέβαια, πολλοί δεν σταματάμε σε μία κούπα. Αφού πίνουμε που πίνουμε λοιπόν, γιατί να μην τον πειράξουμε λίγο να γίνει και πιο θρεπτικός; Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μία κουταλιά κακάο. Ναι, κακάο και θα σας εξηγήσουμε γιατί…

Αρχικά, αν ανήκετε στην κατηγορία που δεν αντέχετε τη φυσική πίκρα του σκέτου καφέ, έτσι θα τον γλυκάνετε λίγο, δίνοντάς του λίγο σοκολατένια γεύση.

Πάμε τώρα στα οφέλη για την υγεία

Το κακάο σε σκόνη στον καφέ μπορεί να επιταχύνει τις λειτουργίες του μεταβολισμού μας και να μας βοηθήσει να χάσουμε πιο γρήγορα κιλά, αν κάνουμε κάποια διατροφή με αυτόν τον σκοπό.

Βάσει έρευνας του ακαδημαϊκού περιοδικού Phytotherapy Research, το κακάο περιέχει πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών. Τέλος, οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στο κακάο, μας βοηθούν στη μάχη κατά της γήρανσης, ενώ ευνοούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Αν, λοιπόν η ιδέα «βάλε κακάο στον καφέ σου» δεν σας φαινόταν αρκετά ελκυστική από μόνη της, τώρα έχετε κι άλλους λόγους για να το κάνετε συνήθεια.

Στα πρακτικά

Μπορούμε να προσθέσουμε το κακάο είτε σε ζεστό είτε σε κρύο καφέ. Μόλις o καφές μας είναι έτοιμος (πριν προσθέσουμε παγάκια αν φτιάχνουμε κρύο) προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε για να λιώσει καλά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook