Γιατί κυρία Πρόεδρε;

γιατί-κυρία-πρόεδρε-1256536

Η ακύρωση της προγραμματισμένης παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας αμαυρώνει την ελληνική δημοκρατία τη μέρα εορτασμού της αποκατάστασής της. Και εκθέτει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για ελαστικότητα στις πιέσεις της κυβέρνησης, που αντέδρασε προκειμένου να εξυπηρετήσει την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ που έχει σταδιοδρομήσει με το μίσος εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του βουλευτή Κ. Μπογδάνου στο Facebook αρκούν για να επιβεβαιωθεί το άγριο παρασκήνιο που προηγήθηκε.

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν πλήθος διαρροών για να αναδειχθεί η προετοιμασία της σημερινής γιορτής στο προεδρικό με προβολή των «διαφορετικών» προσκεκλημένων, από τη σχεδιάστρια Μ. Κατράντζου μέχρι τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΠτΔ ανάλωσε πολλή ενέργεια για να προβάλλει τη δεξίωση και να αναδείξει το ευαίσθητο πρόσωπο της Κ. Σακελλαροπούλου που, σύμφωνα με τις διαρροές, προσπαθεί να φέρει το θεσμό κοντά στην κοινωνία.

Γι αυτό, άλλωστε, απευθύνθηκε πρόσκληση και στον Γ. Αντετοκούνμπο που τον συγχαίρουν πλέον και όσοι πάλεψαν για να μην πάρουν ιθαγένεια οι όμοιοί του που δεν κατάφεραν να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο.

Αλλά ο αποκλεισμός του Ι. Αποστολόπουλου δεν τιμά τον θεσμό. Πολύ περισσότερο που αποφασίστηκε, όπως όλα δείχνουν, στα λαγούμια της ακροδεξιάς με γραβάτα.

Η εκλογή της Κ. Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ, της πρώτης γυναίκας σε αυτό το αξίωμα, χαιρετίστηκε από τον προοδευτικό κόσμο με την προσδοκία ότι θα σηματοδοτήσει ένα βήμα προς την βαθύτερη δημοκρατία που έχουμε ανάγκη.

Η τήρηση ισορροπιών με τον παλιό πολιτικάντικο τρόπο, η υπερεπικοινωνία και η τόση αγωνία για την ικανοποίηση της κυβέρνησης απογοητεύουν τους πολίτες που πίστεψαν ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο στο προεδρικό.

Η μάνα του Παύλου Φύσσα καλεσμένη μαζί με τη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν για να σηματοδοτηθεί η εθνική συμφιλίωση και η ισοδύναμη καταδίκη της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Εντάξει, μέχρι εδώ. Αλλά ναι στον Αντετοκούνμπο, όχι στον Αποστολόπουλο; Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε λάθος. Και επειδή δεν το έκανε σαν πολίτης ή σαν δικαστικός, αλλά σαν εκπρόσωπος του ανώτατου θεσμού, οφείλει μια εξήγηση και μια επανόρθωση. Αν ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο από τα δελτία των οκτώ…

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook