Γιατί κάποιους πρώην δεν τους ξεπερνάμε ποτέ; Οι 5 κυριότεροι λόγοι

γιατί-κάποιους-πρώην-δεν-τους-ξεπερνά-1473185

Βασικοί λόγοι που δεν θα βοηθήσουν καθόλου στο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Κάποιοι άνθρωποι για τους λάθος ή τους σωστούς λόγους μας στιγματίζουν. Μπορεί να τους έχουμε αποχωριστεί εδώ και χρόνια και ακόμη να μην τους έχουμε βγάλει εντελώς από την μνήμη μας.

Συνήθως οι χωρισμοί που μας πόνεσαν και μας πλήγωσαν πολύ, είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν και πιάνουμε τον εαυτό μας να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο. Εκεί που έχουμε προχωρήσει τις ζωές μας, μπορεί να υπάρξουν στιγμές «πισωγυρίσματος». Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και ποιοι είναι οι λόγοι που δεν μας «αφήνουν» να ξεπεράσουμε έναν/ μια πρώην;

Ο χωρισμός σε επηρέασε κοινωνικά

Αν ο περίγυρος σου σε είχε συνηθίσει με την σχέση σου, αν περνούσες πολύ καλά μαζί του/της στις εξόδους σας, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώθεις συναισθηματική φόρτιση, όταν θα αντικρίσεις και πάλι την παρέα του για παράδειγμα, ή όταν βρεθείς στα ίδια μέρη που ήσουν μαζί του, αλλά αυτήν την φορά θα είσαι μόνη ή με άλλη παρέα. Προσπάθησε να μην αφήνεις τον κοινωνικό σου περίγυρο να σε επηρεάσει, και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Δεν απελευθερώνεσαι από κάτι εύκολα

Όλα στην ζωή χρειάζονται μια απόφαση, την οποία όμως σου είναι δύσκολο να πάρεις. Είναι και εκείνοι οι χαρακτήρες που άπαξ και κάτι τους αρέσει και βρουν αυτό που επιθυμούν, δύσκολα μπορούν να φανταστούν πως υπάρχουν άλλοι 7 δις άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο. Αν «κλειδώνεις» πολύ σε κάποιον, και αυτός ο κάποιος τελικά σε εγκαταλείψει, φρόντισε αντί να τον ψάχνεις σε κάθε ώρα και στιγμή, να απελευθερωθείς από τέτοια συναισθήματα και να δεις τι νέο έχει να σου προσφέρει η ζωή.

Πίστεψες πως η σχέση που έληξε είχε πολλές προοπτικές

Σίγουρα πονάει πολύ το να σκέφτεσαι το μέλλον σου μαζί με έναν άνθρωπο που αγάπησες και εκείνος για τους χ, ψ λόγους, να μην είναι πια στην ζωή σου. Μπορεί να πίστεψες με πάθος πως βρήκες τον άνθρωπο σου, ή έστω πως έχεις κάποιο μέλλον μαζί του και ακόμη και μετά τον χωρισμό, εσύ να μένεις σε αυτές τις σκέψεις. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν πάει τα πράγματα, ξανασκέψου πόσο μάταιες είναι αυτές οι σκέψεις.

Η σχέση έληξε για ασαφείς λόγους

Όταν κάτι τελειώνει δίχως μια συγκεκριμένη εξήγηση και έχοντας μείνει με απορίες και μια «ραγισμένη καρδιά», τότε είναι απόλυτα λογικό οι σκέψεις σου σε αυτό το θέμα να σε απασχολούν. Ξανά και ξανά. Και ξανά. Καλύτερα όμως να αποδεχτείς πως στην ζωή δεν υπάρχουν για όλα απαντήσεις (για την ώρα τουλάχιστον).

Είσαι υπεραναλυτικός/ή

Και χωρισμός που σε πλήγωσε και υπερανάλυση δεν πρέπει να πάνε ποτέ μαζί αυτά τα δυο. Αν έχεις την τάση να αναλύεις και να σκέφτεσαι τα πάντα, είναι πολύ πιθανό με μια παραμικρή αφορμή, να μπαίνεις στο τρυπάκι του να σκέφτεσαι ξανά και ξανά την κατάσταση και το τι συνέβη.

Που να συνδυάσεις και όλα τα παραπάνω μαζί…

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook