Γιατί η ΝΔ χαίρεται με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

γιατί-η-νδ-χαίρεται-με-το-συνέδριο-του-π-1449937

Η επιστροφή των Κ. Σημίτη και Ευ. Βενιζέλου στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ένα καλό νέο για το Μέγαρο Μαξίμου. Πολύ περισσότερο όταν στο κάδρο του συνεδρίου φάνηκε και η Άννα Διαμαντοπούλου. Το αντιΣΥΡΙΖΑ τόξο του κόμματος ενισχύεται σημαντικά και αυτό εκ των πραγμάτων επηρεάζει τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ειρωνική προτροπή του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνεργαστεί με… τον Βελόπουλο απέσπασε το εντονότερο χειροκρότημα σε σχέση με ολόκληρη την ομιλία του την Παρασκευή το βράδυ και αυτό είναι κάτι που, εύλογα, συγκρατούν στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη.

Ο Ν. Ανδρουλάκης απέκλεισε πολύ εμφατικά κάθε σενάριο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης αρεστής σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα (τύπου Παπαδήμου μπορεί να συνάγει κανείς ότι εννοεί) ενώ, μια μέρα πριν, σε συνέντευξή του, είχε δεσμευτεί ότι θα συμβάλει στον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή μετά τις εκλογές με απλή αναλογική.

Τι συμπέρασμα εξάγεται από αυτά, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να γίνει πιο συγκεκριμένος μέχρι την ώρα της κάλπης;

Τρία σενάρια:

-Κάνει πίσω από τη θέση «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός» και είναι θετικός σε κυβερνητική συνεργασία, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, με πρωθυπουργό τον αρχηγό όποιου κόμματος βγει πρώτο.

-Θα προκρίνει την ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

-Σκοπίμως δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις του, για να εξάγονται αντιφατικά συμπεράσματα. Όταν έρθει η ώρα, θα γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για να αποφασιστεί η στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν δεδομένο ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και. βλέπουν το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα εντός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ενισχύεται με την κινητοποίηση των «εκσυγχρονιστών». Επομένως, δεν έχουν λόγο να μην βλέπουν θετικά οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια.

Για την περίπτωση που η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα, δεν έχουν plan B.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook