Γιατί η κυβέρνηση δεν επέλεξε να μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα

γιατί-η-κυβέρνηση-δεν-επέλεξε-να-μειώσ-1397432

Για τις αυξήσεις σε ενέργεια και προϊόντα μίλησε στο LIVE NEWS ο Στέλιος Πέτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και προειδοποίησε για την κακοκαιρία «Φίλιππος».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι θετικό το ότι η Ευρώπη ανταποκρίνεται σε όσα έθεσε η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

«Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει αυτή η πτώση στις τιμές φυσικούς αερίου τις τελευταίες ημέρες, ελπίζω να το δούμε στους λογαριασμούς,. Υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες κάποιων πραγμάτων, όπως το θέμα των αμυντικών δαπανών που έχει προτείνει η Ελλάδα», είπε και τόνισε πως είναι μία πρόταση η οποία θα εξετασθεί και θα οριστικοποιηθεί.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει στρέψει τη προσοχή της στη στήριξη των νοικοκυριών με εκπτώσεις στο ρεύμα και με έκτακτο επίδομα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Είναι ένα πρόβλημα που διατρέχει την κοινωνία, δεν θα σταματήσουμε να βρούμε λύσεις για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε.

Ως προς τη μείωση φόρων δήλωσε πως ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τους λογαριασμούς ρεύματος οριζόντια αντί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Εάν μείωνε μόνο στο ειδικό φόρο κατανάλωσης θα είχε πολύ θετικές συνέπειες στην αντλία βενζίνης ή πετραλαίου, αλλά δεν θα είχε στους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και στους αγρότες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση σταθερότητας.

«Εάν γίνουν τώρα εκλογές ή αργότερα δεν έχει καμία σημασία, εάν έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό: την εμπιστοσύνη. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσει η πορεία της οικονομίας αταλάντευτη και ο πρωθυπουργός το εγγυάται αυτό».

Για την κακοκαιρία προειδοποίησε τους πολίτες πως μετά το μεσημέρι της αυριανής μέρας τα φαινόμενα θα κορυφωθούν, ενώ έκανε λόγο για ανησυχητικές προβλέψεις των μετεωρολόγων. Όπως τόνισε, πρόκειται να ανακοινωθούν έκτακτα μέτρα ενώ κάλεσε όλους να έχουν μαζί τους αλυσίδες για τα οχήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook