Γιατί η άσφαλτος στα Χανιά δεν αντέχει πολύ; | Photos

γιατί-η-άσφαλτος-στα-χανιά-δεν-αντέχει-1410809

Την άνοιξη του 2019 η άσφαλτος στην οδό Νεάρχου, στα Χανιά, είχε αντικατασταθεί με καινούρια σε όλο το μήκος της από το «Κρι-Κρι» ως τη Σολωμού.

Πέρασαν μόλις τρία χρόνια και αν κοιτάξει κανείς την ίδια οδό, θα δει ότι η άσφαλτος σήμερα είναι… περίπου όπως ήταν πριν μπει η νέα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω, το οδόστρωμα έχει σπάσει και υποστεί μια ελαφρά καθίζηση.

Είναι μια συνηθισμένη εικόνα, δυστυχώς.

Γεννάται το ερώτημα, ποιες προδιαγραφές προβλέπουν ότι η άσφαλτος πρέπει να αντέχει λιγότερα από τρία χρόνια χρήσης. Και αν οι προδιαγραφές δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο, τότε γεννάται το ερώτημα, για ποιον λόγο η άσφαλτος δεν αντέχει.

Σε άλλο σημείο, στην οδό Περίδου, επίσης υπάρχει σπασμένη άσφαλτος και ένα μπάλωμα που έχει ήδη ξεκινήσει να ξεκολλάει έξω ακριβώς από το δημοτικό πάρκινγκ.

Ίσως, εκτός από τη συχνότητα της ασφαλτόστρωσης, να έπρεπε να δοθεί βαρύτητα και στην ποιότητα της ασφαλτόστρωσης, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει τεχνικά.

Δείτε φωτογραφίες από τις οδούς Νεάρχου και στη συνέχεια από την Περίδου:

zarpanews.gr

9 thoughts on “Γιατί η άσφαλτος στα Χανιά δεν αντέχει πολύ; | Photos

  1. Αν δεν γνωρίζετε ρωτήστε κανέναν εργάτη που δουλεύει για το ολιγοπώλιο των εταιρειών που μας κλέβουν τόσα χρόνια προσποιούμενες ότι φτιάχνουν τους δρόμους με τη συνενοχή των αιρετών μας αρχόντων….Μας έφταιγε το δημόσιο όταν έφτιαχνε τους δρόμους. Τώρα που το φτιάχνουν οι κουμπάροι των δημάρχων και των περιφερειαρχών είδαμε προκοπή.

    Για να σας λυθεί η απορία, κλέβουν στα υλικά, κλέβουν στην ποσότητα χαλικιού, κλέβουν στην ποσότητα πίσσας, κλέβουν στον χρόνο που χρειάζεται να πατηθεί η άσφαλτος, κλέβουν από παντού.Δείτε ποιοι εργολάβοι έχουν πλουτίσει. Δημοσιογράφοι είστε, κάντε καμιά έρευνα…

  2. Στην απορία γιατί δεν έχει διάρκεια μια ανακατασκευή.
    1) Κακή προεργασία στο υπόστρωμα.
    2) Λάθος αναλογία υλικού ασφαλτοτάπητα, να μην υποστεί ζύμωση
    3) Όχι αρκετή συμπίεση του ασφαλτοτάπητα ώστε να γίνει υδατοστεγές.
    Αυτό που κάνουν είναι όπως το γυναικείο μακιγιάζ, χωρείς διάρκεια, ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λειπει.
    Όλοι οι εμπλεκόμενη αγράμματη δεν είναι, αμόρφωτη είναι

  3. Κοιτάξτε τους Γάλλους πως κάνουν ποιοτικό έλεγχο και επεμβάσεις.Ουτε σπρέι στη βροχή δε πετάγεται …εδώ το για γέλια είναι το λιγότερο.

  4. Μάλλον πως πρέπει να αλλάξουμε τακτική. Όλα τα δίκτυα κοινής ωφέλειας από το πεζοδρόμιο, και δρόμοι στρωμένοι με κυβολιθο (όπως στην Ολλανδία)
    Δεν ξανασκαβεις λοιπόν για κανένα λόγο, και έχεις και υλικό που δεν φθείρεται (αν τοποθετηθεί σωστά) και αντικαθισταται τμηματικά, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο. Καλές υποδομές από κάτω φυσικά, και λύσαμε το πρόβλημα. Εκτός αν δεν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, για να «βοηθάμε» φίλους και γνωστούς

  5. Γιατί πιο εργολάβοι κλέβουν με την συνεργασία των δημοτικών αρχών που υποτίθεται ότι έπρεπε να τους ελέγχουν. Δε ν θέλει και πολύ εξυπνάδα. Το απαράδεκτο στην ιστορία είναι γιατί αυτός που έφτιαξε τον δρόμο δεν έχει καμία ευθύνη. Λαμόγια παντού .

  6. Άθλιοι δρόμοι, άθλια πεζοδρόμια. Για να κυκλοφορήσεις στα Χανιά το καλύτερο όχημα είναι το τρακτέρ, άντε να πω το αγροτικό μη λέτε και υπερβολικό, με οτιδήποτε άλλο είναι απλώς επικίνδυνο. Τι να πούμε? με μηχανάκι ? με ποδήλατο? με πατίνι ? με τα πόδια? και χαμηλοβλεπούσες όλοι αν δεν κοιτάς χάμω την πάτησες πανηγυρικά. Όσο για τα αμάξια κάθε φορά που πέφτεις σε λακούβες δηλαδή συνέχεια αν μιλούσαν θα σου έλεγαν ΠΟΝΑΩ ταρακουνιούνται τα πάντα μέσα ντουκ γντουπ ντουκ γντουπ. Όταν χρειάζεται να ρίξει μια ματιά κανείς στα αμορτισέρ του, καταλαβαίνει και πρακτικά τι του έχει κάνει. Όμως …..
    Τα Χανιά είναι η «Smart City of the Year 2022 χμ…… Τύφλα να΄χουν οι ηλίθοι
    Ξεκάθαρα κοροιδευόμαστε ε?

  7. Κοιτάξτε στο youtube Μπεος επιθεωρηση εργων και θα καταλάβετε γιατι η Κρήτη εχει τις χειρότερες υποδομες.
    Μην ψηφίζετε κοματοσκυλα επιχειρηματίες και μπούφους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook