Γιατί ευχαριστεί τους αγρότες της Κρήτης ο κύριος Αυγενάκης;

γιατί-ευχαριστεί-τους-αγρότες-της-κρή-1844758

Σε ένα υπουργικό show για τις κάμερες και με πολλούς κομπάρσους, ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τους αγρότες της Κρήτης γιατί… κάνουν… γαργάρα τα προβλήματα τους και δεν βγαίνουν στους δρόμους!!!

Το είχαμε γράψει και χθες πριν από την περίφημη “συνάντηση” Αυγενάκη με τους αγρότες ότι ουσιαστικά όλο το σκηνικό δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια “σύσκεψη” με προαποφασισμένο αποτέλεσμα.

Και τελικά επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά. Διότι στην… “κρίσιμη” αυτή συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων το μόνο που προέκυψε ήταν ένα μεγάλο “ευχαριστώ” του κύριου Υπουργού προς τους αγρότες της Κρήτης.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι εκπρόσωποι των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοκόμων της Κρήτης περιμένουν λέει και τον… “απολογισμό” της ευρείας σύσκεψης αυτής.

Ποιον απολογισμό βρε παιδιά;

Υπήρξαν ουσιαστικές απαντήσεις σε καυτά θέματα όπως για παράδειγμα το τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια των αγροτών;

Υπήρξε απάντηση στο βασικό, εδώ και καιρό, ερώτημα – απορία γιατί η Κρήτη αντιμετωπίζεται ακόμα ως ηπειρωτική Ελλάδα και όχι ως νησιωτική;

Υπήρξαν ουσιαστικές απαντήσεις στο γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές παραγωγού με τις τιμές που καταλήγει ένα προϊόν στο ράφι, όπως για παράδειγμα το γάλα και το λάδι;

Και τέλος υπήρξαν απαντήσεις ουσιαστικά σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις για την “ακαρπία”;

‘Η μήπως σχολίασε – απάντησε κάτι για τα εξοργιστικά πορίσματα για την ακαρπία στις ελιές και τον περονόσπορο στα αμπέλια που αφήνουν εκτός αποζημιώσεων χιλιάδες αγρότες;

Καλά η κορυφαία στιγμή ήταν εκεί που ο κ. Αυγενάκης έκανε και λόγο για… κοινό αγώνα τονίζοντας ότι “είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας”.

Ααα υπήρξαν και ευχαριστίες. “Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους αγρότες της Κρήτης για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην κυβέρνηση και στο πρόσωπό μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά στις κάμερες ο κύριος Αυγενάκης.

Και πώς να μην ευχαριστεί τους αγρότες της Κρήτης ο κ. Αυγενάκης;

Αν και το σωστό θα ήταν να πει… “Ευχαριστώ τους αγρότες που κάνουν… γαργάρα τα προβλήματα τους και δεν βγαίνουν στους δρόμους να διεκδικήσουν”.

Ααα και για να μην το ξεχάσω…

Στην συνάντηση που έχει κανονιστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εβδομάδα που μας έρχεται θα εκπροσωπήσουν τον αγροτικό κόσμο 6 αγρότες από Μακεδονία και Έβρο, 6 αγρότες από Θεσσαλία, 2 από Στερεά Ελλάδα, ένας από Πελοπόννησο και ΚΑΝΕΝΑΣ από Κρήτη! Τέλειο;

Τόσο πολύ υπολογίζουν την Κρήτη ο Κρητικός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ηρακλειώτης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης…

Πραγματικά ποτέ άλλοτε η Κρήτη δεν ήταν τόσο ριγμένη και παρατημένη από την κεντρική εξουσία. Σκεφτείτε να μην προσφέραμε στην Ελλάδα κιόλας και κάτι τις παραπάνω από το 10% του συνολικού ΑΕΠ.

Γράφει ο Λευτέρης Τζουανάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook