Γιατί είναι καλύτερο να βλέπουμε το σύμπαν από το διάστημα – Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Σκίνακα στα Χανιά | Video+Photos

γιατί-είναι-καλύτερο-να-βλέπουμε-το-σύ-1618541

Στην εικόνα του σύμπαντος που βλέπει η ανθρωπότητα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών φίλων της αστρονομίας. Με ομιλητή τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, Βασίλη Χαρμανδάρη, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

«Φέραμε τον κ. Χαρμανδάρη να μιλήσει για τα τηλεσκόπια που βρίσκονται έξω από τη γη. Τα επίγεια τηλεσκόπια, επειδή μεσολαβεί η ατμόσφαιρα, το φως δεν έρχεται καθαρό. Φτιάχτηκαν λοιπόν τηλεσκόπια που περιστρέφονται γύρω από τη γη ως τεχνητοί δορυφόροι. Το James Webb, το τελευταίο, έχει αισθητήρες που βλέπουν σε διάφορα μήκη κύματος και ελπίζουμε ότι θα μάθουμε νέα πράγματα για το σύμπαν» , δήλωσε ο Παναγιώτης Παντζέκος, πρόεδρος του συλλόγου

.

Ο Βασίλης Χαρμανδάρης, διευθυντής του αστεροσκοπείου Σκίνακα, στην ομιλία του εξήγησε πώς η ατμόσφαιρα δημιουργεί πρόβλημα στα τηλεσκόπια. Μίλησε για τα οφέλη και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η τοποθέτηση τηλεσκοπίων στο διάστημα και απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρακολούθηση ενός κομήτη μέσω τηλεσκοπίου, όπως είχε προαναγγελθεί, ο καιρός όμως δεν εμπόδισε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook