Γιατί είναι αναγκαία η τρίτη δόση – Ο επικεφαλής της BionTech εξηγεί

γιατί-είναι-αναγκαία-η-τρίτη-δόση-ο-ε-1212341

Ο επικεφαλής της γερμανικής BioNTech εξηγεί πότε μειώνονται τα επίπεδα αντισωμάτων και πόσο προστατεύει η αναμνηστική δόση από τη μετάλλαξη Δέλτα – Τι δήλωσε ο Ογκούρ Σαχίν σε συνέντευξή του στην Bild

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild». Ο ίδιος εξηγεί ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech Ουγκούρ Σαχίν στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild» έρχονται την ώρα που ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, με τον οποίο συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού.

«Από τον έβδομο, όγδοο ή ένατο μήνα μετά τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid, τα επίπεδα αντισωμάτων αρχίζουν να μειώνονται με αποτέλεσμα ο οργανισμός να είναι τρωτός στη νόσο», αναφέρει ο Ουγκούρ Σαχίν, τουρκικής καταγωγής.

Η αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού

Σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ο διευθυντής της BioNTech υποστήριξε πως, όταν κάποιος μολυνθεί από Covid και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά.

«Επιπλέον», τόνισε ο Σαχίν, «διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού (μετά την πάροδο των έξι μηνών από την δεύτερη δόση). Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα».

Για το λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως την αναμνηστική δόση, έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το 74% των ασθενών στις ΜΕΘ της Γερμανίας είναι ανεμβολίαστοι

Στη χώρα όπου έχει έδρα η BioNTech, οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch» (RKI), περίπου τα τρία τέταρτα (74%) των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία κατέγραψαν 23.543 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Την Παρασκευή, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε στα 37.120, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Πριν από μια εβδομάδα, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 16.887 κρούσματα (σε ημερήσια βάση).

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook