Γιατί έφυγε ο «Κρητικός» από την αφίσα της κινητοποίησης κατά των μεταναστών στη Σούδα

γιατί-έφυγε-ο-κρητικός-από-την-αφίσα-1033969

Ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την αφίσα που διακινείται και καλεί τους Κρητικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να μπλοκάρει η ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Σούδας (δείτε ΕΔΩ).

Με το συγκεκριμένο κάλεσμα, είχε δημιουργηθεί και μία σελίδα στο facebook με την ονομασία «ΟΧΙ» και μοναδικό θέμα τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ωστόσο ουδείς γνωρίζει ποιοι ήταν οι διοργανωτές, καθότι διατηρείται άκρα μυστικότητα για την ταυτότητα και τον ρόλο τους. Λίγες ώρες μετά τη διακίνηση της εκδήλωσης στα μέσα ωστόσο, η σελίδα κατέβηκε και το κάλεσμα για συγκέντρωση φαίνεται πως αναβλήθηκε.

Μεταξύ άλλων στη σελίδα και τα σχόλια επικράτησαν και ακραίες -ευθείες ρατσιστικές και αντισημιτικές- θέσεις, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να υιοθετούνταν από τη διοργάνωση, ενώ δημιουργήθηκε και ένα θέμα με την πρώτη αφίσα που κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη αφίσα εμφανιζόταν και το σκίτσο που παραπέμπει σε κρητικό, το οποίο όμως είναι το σήμα κατατεθέν-λογότυπο της σελίδας «The Cretan», η οποία είναι μία επιχείρηση με ρούχα, αξεσουάρ και προσωπικά είδη, φτιαγμένα με αυτοσαρκασμό, κέφι και πολύ χιούμορ. Στο λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, ανεβάζει κατά καιρούς και χιουμοριστικά βιντεάκια και στιγμιότυπα που αυτοσαρκάζουν την καταγωγή μας και χαρίζουν στιγμές γέλιου.

Η σελίδα κινητοποιήθηκε ως προς την εκδήλωση και εξέφρασε την αντίθεσή της για την εκδήλωση, ενώ απαίτησε να αφαιρεθεί το λογότυπο της από την προβολή της κινητοποίησης:

«Στη σελίδα αυτή από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε πήραμε θέση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό!

Τώρα χρησιμοποιούν κάποιοι το σήμα μας, χωρίς φυσικά την άδειά μας σε μια τέτοια εκδήλωση.

Και φυσικά είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!»

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε:

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι διοργανωτές και διαχειριστές της σελίδας που καλεί στη συγκέντρωση να αφαιρέσουν τη συγκεκριμένη εικόνα και να καλέσουν εκ νέου στην κινητοποίηση:

Ωστόσο λίγο αργότερα η σελίδα κατέβηκε και διαγράφηκε παντελώς, ενώ το κάλεσμα φαίνεται να αναβλήθηκε… επ΄ αόριστον…

zarpanews.gr

9 thoughts on “Γιατί έφυγε ο «Κρητικός» από την αφίσα της κινητοποίησης κατά των μεταναστών στη Σούδα

  1. Kρίμα μωρέ Σύντεκνοι και για μια στιγμή το πίστεψα ότι όντως θα…. προβαίνατε σε διαμαρτυρία για τον …λαθροεποικισμό της μεγαλονήσου που σας…ετοιμάζουν!!!!!!!!

  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ!!!
    ΓΙΑ ΚΑΘΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ !!!

  3. Tι ποιος το ξεκινησε;;;;Ενας αποτυχημενος επαγγελματιας των Χανιων που κανει _ _ _ _ _ α _ !!!!Λυστε την κρεμαλα ,ανοιχτο προφιλ εχει στο φεισμπουκ ,φαινεται το ποιον του…

    χριστιανο ταλιμπανης και τσιτατα του τυπου

    «Το επιπεδο ενος ανδρα το καταλαβαινεις απο τις γυναικες που επιλεγει να ασχοληθει»

    Σιγα ,κατουρα και λιγο ρε …Σπαλιαρα τση Κρητης!!!(Καταλαβαινει κανεις οτι η χειρα με τα 5 ορφανα εχει αναστεναξει!!!)

    1. Απο κει θα καταλαβεις τι κοσμος στηριζει κατι τετοια. Η θα ειναι κανεις αμορφωτος που δεν εχει ανοιξει ποτε του ενα βιβλιο δεν εχει βγει ποτε του εκτος Ελλαδας να δει και κανενα αλλο πολιτισμο ή κανα παρατρεχαμενο κοπελι που η μοναδικη του ασχολια ειναι να δειχνει τα μπρατσα του και να βγαζει φωτογραφιες τη μηχανη του!
      Και δυστυχως σε τουτο το νησι υπαρχουν πολλοι απο δαυτους!
      Οπως και να χει μια ζωη πισω απο ανωνυμες ομαδες και απο ανωνυμα καλεσματα!

      1. Οπως το μαντεψες…την μηχανη του εχει φορα παρτιδα στο προφιλ του!!!και ειναι τοσοσ αφελεις ολοι αυτοι, που εχουν ανοιχτα προφιλ και με τρία σκλολ νταουν βλεπεις ακριβως οτι «η γη ειναι επιπεδη’ «ολοι οι ξενοι ειναι βρωμοι» (εκτος απο τους πλουσιους φυσικα που ερχονται σαν τουριστες,αυτοι ειναι …καλοι!!!)χα χα χα κτλ κτλ΄…

  4. Οποιος θελει τα λαθροπιθικια , να τα παρει σπιτι του , ψευτοκουλτουριαρηδες που ξερετε κι απο κουλτουρα , πηγαιντε να βαψετε κανεναν τοιχο να περασει η ωρα σας γιατι απ τη φουντα εχετε καψει εγκεφαλο ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook