Γιατί «δίνει» τον Δημητριάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

γιατί-δίνει-τον-δημητριάδη-ο-κυριάκ-1502136

Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ, από τη στιγμή που δεν παρεμβάλλεται υπουργός, ανήκει στον πρωθυπουργό

Όχι απλώς δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις, όχι απλώς δεν ζήτησε μια …συγγνώμη για τα μάτια έστω του κόσμου, αλλά και προσπάθησε να επιρρίψει τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στον Γρηγόρη Δημητριάδη!

Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αγνοεί πώς λειτουργεί κατά το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Για τη λειτουργία τόσων κρίσιμων υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει είτε ο αρμόδιος υπουργός είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εν προκειμένω, την ευθύνη για την ΕΥΠ είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τον πρώτο νόμο που έφερε η νέα κυβέρνηση!

Επαναλαμβάνουμε, ανάληψη αντικειμενικής ευθύνης νοείται κατά το Σύνταγμα μόνο εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού είτε του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όχι από κατώτερα όργανα της διοίκησης.

Συνεπώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αναθεώρησε» το Σύνταγμα λέγοντας ότι για υπηρεσίες που υπάγονται στον πρωθυπουργό δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά «ο ανιψιός». Όπως δήλωνε έμπειρη πολιτική πηγή, «από τη θεωρία του κηπουρού την εποχή των Ανακτόρων περάσαμε στην θεωρία του «ανιψιού»» κατά Κυριάκο Μητσοτάκη!

ieidiseis.gr

2 thoughts on “Γιατί «δίνει» τον Δημητριάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

  1. Όταν ένας άχρηστος και ανίκανος γιος πρώην πρωθυπουργού γίνεται πρωθυπουργός, με την αμέριστη βοήθεια και σπρώξιμο των ΜΜΕ, και των 5-6 οικογενειών που διοικούν την Ελλάδα, τότε στις δύσκολες στιγμές δεν έχει τα κότσια να αναλάβει τις ευθύνες του και φέρεται σαν το 5χρονο που λέει δεν φταίω εγώ οι άλλοι φταίνε.

  2. Γιατί «δίνει» τον Δημητριάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης; ΓΙΑΤΙ , ΑΠΛΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ . Δε θελει δα και μυαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook