Γιατί δηλώνει «παρών» ο Μάκης Βορίδης και γιατί ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τον έχει εκτός κυβέρνησης

γιατί-δηλώνει-παρών-ο-μάκης-βορίδης-767409

«Εάν ο κ. Μητσοτάκης διέθετε έστω και ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας και προοδευτισμού θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Βορίδη από την κυβέρνησή του” επιμένουν στην αξιωματική αντιπολίτευση

Μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, έστω και αν το είπε …γλυκά, πως “το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας”, δήλωση μάλλον πρωτοφανή για την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν απλώς και μόνο ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκμεταλλεύτηκε το κλίμα αυταρχισμού που έχει δημιουργηθεί για να “βάλει τη σφραγίδα του” και να σπρώξει προς “πιο ακραίες θέσεις” την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την ακροδεξιά προέλευση και, κυρίως, ότι υπήρξε διάδοχος του Νίκου Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της Νεολαίας ΕΠΕΝ. Θεωρούν, επιπλέον, πως ο Μάκης Βορίδης, με τη δήλωσή του αυτή, έστειλε ένα μήνυμα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος- υπενθυμίζουμε πως στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εισήλθε την τελευταία στιγμή, ενώ στο εσωτερικό της κυβέρνησης βρίσκεται πολύ μακριά τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Υπενθυμίζεται δε ότι πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε και άλλη μια παρέμβαση, με ιδιαίτερο πολιτικό νόημα, τασσόμενος υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που φέρεται να ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, δεν εκτιμούν πως ο Μάκης Βορίδης θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης στον πρώτο ανασχηματισμό και, κυρίως, δεν θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης για την “τσεκουράτη” δήλωσή του ότι “το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας”. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία δυνατότητα να αφήσει εκτός κυβέρνησης τέτοιες φωνές, καθώς του εξασφαλίζουν διαύλους με ακροδεξιούς ψηφοφόρους, ιδίως σε μια περίοδο που ως πρωθυπουργός έχει αλλάξει θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό” εκτιμούν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ θεωρούν πως «ο Μ. Βορίδης επιδιώκει να κάνει περισσότερο διακριτό το ακροδεξιό στοιχείο στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, μιλώντας στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, σχολίαζαν ως εξής τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βία των αστυνομικών δυνάμεων:

«Η δήλωση του Υπουργού του κ. Μητσοτάκη, Μ. Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος σε φοιτητές δήλωσε πως: «… το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον ακροδεξιό που πριν κάποια χρόνια κυνηγούσε τσεκουροφόρος τους φοιτητές της Νομικής. Η δήλωση αυτή, ωστόσο, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής “μπάχαλους” και προβοκάτορες, συνεχίζεται ανεύθυνα και επικίνδυνα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης διέθετε έστω και ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας και προοδευτισμού θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Βορίδη από την κυβέρνησή του».

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook