Γιατί δεν θα μειώσει τον ΦΠΑ στα προϊόντα η κυβέρνηση – Μπάχαλο με την ακρίβεια

γιατί-δεν-θα-μειώσει-τον-φπα-στα-προϊόν-1278989

Η κυβέρνηση, δια του ΥΠΟΚ Χρήστου Σταϊκούρα, έκλεισε σήμερα με κατηγορηματικότητα τη συζήτηση που άνοιξε δημόσια ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, περί ενδεχόμενης μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, λόγω της ακρίβειας.

Της σημερινής παρέμβασης Σταϊκούρα, ο οποίος ανέλαβε να κλείσει το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται, προηγήθηκε έντονο και ενδιαφέρον παρασκήνιο. Συγκεκριμένα, χθες, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με συμμετοχή των υπουργών Χρ. Σταϊκούρα, Αδωνη Γεωργιάδη, Θοδ. Σκυλλακάκη, Σπήλιου Λιβανού, Γιώργου Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε λάβρος κατά του συναδέλφου του υπουργού Ανάπτυξης – ο οποίος χωρίς προσυνεννόηση με κανέναν – έσπευσε να δημιουργήσει προσδοκίες στο καταναλωτικό κοινό. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σταϊκούρας τεκμηρίωσε ανά κατηγορία προϊόντος ( ψωμί, γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, άλευρα κα ) το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει από ενδεχόμενη μείωση του φΠΑ, το οποίο προσδιόρισε στο περίπου 1,5 δις ευρώ!

Όπως είπε ο ΥΠΟΚ, η χώρα βρίσκεται στην αρχή της νέας χρονιάς, και η κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η «δίδυμη» κρίση ( υγειονομική και ενεργειακή ), καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί με το «καλημέρα» του 2022.

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η ορθή και αναγκαία κίνηση που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει έμπρακτα τους δοκιμαζόμενους πολίτες, πέραν των σημαντικών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και για τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση και για τη στήριξη από την ενεργειακή κρίση, είναι η αύξηση των μισθών, η οποία, άλλωστε, έχει προαναγγελθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός συμφώνησε απολύτως με το σκεπτικό του ΥΠΟΚ, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει τώρα σε μείωση του ΦΠΑ, αναγκαστικά σε λίγο διάστημα θα πρέπει να τον ξαναφέρει στα σημερινά επίπεδα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτα αντίθετος με τη λογική της διατίμησης που προκρίθηκε για την τιμή των PCR. «Είναι το μόνο για το οποίο δέχθηκα εξαίρεση από τη γενική αρχή», φέρεται ειπών ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook