Γιατί δεν θα δοθεί Fuel Pass 3

γιατί-δεν-θα-δοθεί-fuel-pass-3-1471532

Τέλος μπήκε στα σενάρια για Fuel Pass 3 και Power Pass 2 διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε μια δέσμη άλλων μέτρω στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία εξειδικεύτηκαν σήμερα το πρωί από τα αρμόδια υπουργεία.

Τη δική του εκδοχή έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης για ποιον λόγο τα δύο αυτά επιδόματα δεν συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3» και τόνισε ότι «η βενζίνη έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει Fuel Pass 3», για να εξηγήσει ότι « μόνο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση του φόρου των καυσίμων έχει επιστραφεί στους πολίτες με τα Fuel Pass 1 και Fuel Pass 2».

Σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είπε «από 50 εκατ. που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κάναμε 300. Κάντε την πράξη. Όσες φορές περισσότερο είναι το επίδομα, τόσες φορές καλύτερος είναι ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. Τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την ενέργεια, είναι τα πιο πολλά σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως δίπλα στον πολίτη, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και σε αυτή την κρίση». Όσον αφορά την επιδότηση ξυλείας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως έχει συγκαλέσει συμβούλιο για να γίνει άμεσα παρέμβαση στην τιμή της ξυλείας και του πέλετ.

Αναφορικά με το ρεύμα και για ποιον λόγο δεν προχώρησε ούτε το Power pass 2 ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Το ρεύμα έχει αυξηθεί από πέρσι 10 φορές, έχουμε εμείς δει αυξηση 10 φορές στους λογαριασμούς μας; για να απαντήσει πως «όχι» και πως η αύξηση είναι περίπου στο 25%.

«Αποκλείεται η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ»

Αποκλείεται η συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 86η ΔΕΘ για τον σχηματισμό κυβέρνησης αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως «ή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας των υπολοίπων κομμάτων» και απέκλεισε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε για το ΠΑΣΟΚ ότι μεταβάλλεται σε κόμμα αριστερής διαμαρτυρίας. «Έφτασαν να κατηγορούν, σαν άλλη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Λίνα Μενδώνη για αρχαιοκαπηλεία, μέσα στη Βουλή. Η κυρία Μενδώνη ήταν γενική γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, του κ. Βενιζέλου ως υπουργού Πολιτισμού, και ήταν η συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει μια αρχαιοκάπηλο να φτιάξει τον αρχαιολογικό νόμο. Έχουν φτάσει να λένε όχι σε όλα και να γίνονται αριστερίστικο κόμμα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook