Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό

γιατί-δεν-πρέπει-να-μένεις-ποτέ-με-βρεγ-1086360

Το καλοκαίρι συχνά περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα και έξω από το νερό, διατηρώντας το μαγιό υγρό μετά τις βουτιές και πριν αυτό στεγνώσει από τον ήλιο.

Αυτό όμως χρειάζεται αρκετή προσοχή και πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο του να αλλάζεις το κάτω μέρος του μαγιό σου. Γιατί το υγρό μαγιό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κόλπου σου.

“Η υγεία του κόλπου επιτυγχάνεται με την ισορροπία μεταξύ διαφόρων βακτηρίων”, δήλωσε ο Gil Weiss, γυναικολόγος και συνεργάτης στο Association for Women’s Healthcare του Ιλινόις. “Αυτοί οι οργανισμοί ζουν σε αρμονία και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου.” Ωστόσο, οτιδήποτε διαταράσσει αυτήν την ισορροπία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τοπική λοίμωξη. Με άλλα λόγια, το υγρό μαγιό σου θα μπορούσε να αποτελέσε το ιδανικό έδαφος για ασθένειες όπως μυκητισιακές μολύνσεις, κολπίτιδες ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Η Diane Young, γυναικολόγος σε Κλινική του Κλίβελαντ, συμφωνεί. Οι μύκητες ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε ζεστές, υγρές συνθήκες – το ακριβές περιβάλλον που δημιουργείται δηλαδή από το υγρό μαγιό σου.

Μεγάλη πιθανότητα για μια μυκητισιακή μόλυνση υπάρχει και μετά από ώρες στην πισίνα σε σύγκριση με τη θάλασσα, λόγω χημικών ουσιών όπως το χλώριο. Ακριβώς όπως το χλώριο σκοτώνει τα κακά βακτήρια στην πισίνα, μπορεί επίσης να σκοτώσει τα καλά βακτήρια του κόλπου, σύμφωνα με τον Gil Weiss. “Το χλώριο μπορεί να εξουδετερώσει το υγιές κολπικό pH, και να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία της κολπικής χλωρίδας συμβάλλοντας επομένως σε μια μυκητισιακή μόλυνση”, εξηγεί.

Όλα αυτά για να καταλήξουμε: Όταν βραχείς, θα πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι στεγνό για να αλλάξεις- εσώρουχα, ένα δεύτερο μαγιό, οτιδήποτε άλλο – έτσι δεν χρειάζεται να μείνεις με το βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook