Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

γιατί-δεν-πρέπει-να-κοιμόμαστε-με-βρεγ-1657776

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά; Έχετε αναρωτηθεί αν έχει δυσάρεστες συνέπειες για το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής; Οι ειδικοί δίνουν τις απαντήσεις.

Αν συνηθίζετε να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σίγουρα, δεν θα ξυπνήστε με συνάχι, αλλά οι συνέπειες είναι πολλές και είμαστε σίγουροι ότι θα σας πείσουν για να μην το ξανακάνετε. Οι πιο προφανείς συνέπειες αφορούν την υγεία των μαλλιών, ενώ κάποιες άλλες επηρεάζουν την επιδερμίδα και το σώμα. Το μήνυμα λοιπόν είναι ένα: όσο και να σας φαίνεται ταλαιπωρία το στέγνωμα είναι η μόνη λύση αν θέλετε υγιή μαλλιά.

«Προσωπικά, έχω μάθει να μην πηγαίνω ποτέ για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά γιατί θα υπάρχει πιθανότητα να έρθω αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, όπως μυκητιασικές και βακτηριακές λοιμώξεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και πιτυρίδα», δηλώνει η Marilisa Sears, δερματολόγος στο Glamour.

Όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα φυσικά έλαια που μένουν στη μαξιλαροθήκη σας αναμειγνύονται με τα βρεγμένα μαλλιά, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι καθόλου ευχάριστα.

Τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, επομένως αν πάτε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά και όλο το βράδυ αλλάζετε θέση ύπνου, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσει η τρίχα.

«Ορισμένα βακτήρια και μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα και έτσι θα πολλαπλασιαστούν στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής αν παραμείνει υγρό για ώρες», εξηγεί η Noëlle Sherber στο Glamour. «Ένας τύπος μαγιάς που ονομάζεται Malassezia μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής και να προκαλέσει ξεφλούδισμα και πιτυρίδα». Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι προκαλεί το ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Ακόμη, αν κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, μπορεί επίσης να είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξη μικρών εξογκωμάτων ακμής (μικρές, φλεγμονώδεις, γεμάτες με πύον, πληγές που μοιάζουν με φουσκάλες). Η ειδικός λέει ότι αυτή θα ήταν μια λοίμωξη που ονομάζεται βακτηριακή ή μυκητιακή θυλακίτιδα. Παρά το τρομακτικό όνομα, ωστόσο, η θυλακίτιδα είναι μια σχετικά κοινή δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών παθαίνουν φλεγμονή. Είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο, αν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε επίμονα συμπτώματα, καθώς είναι δύσκολο να κάνετε μόνοι σας αυτοδιάγνωση.

Αυτή λοιπόν η αλλαγή στην καθημερινότητα μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά έχει σοβαρές επιδράσεις στα μαλλιά σας μακροπρόθεσμα. Κάντε τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά να γίνει παρελθόν!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook