Γιατί δεν κλείνουν ενώ αδειάζουν οι κλινικές covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων | «Ντόμινο» νοσηλειών φουλάρει την Χειρουργική

γιατί-δεν-κλείνουν-ενώ-αδειάζουν-οι-κλ-1300735

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των νοσηλειών για κορoνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου η ΜΕΘ covid παραμένει κενή από ασθενείς ενώ εννέα ασθενείς παραμένουν στις δύο κλινικές κορoνοϊού.

Παρά την καλή εικόνα των νοσηλειών, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η επιλογή της διοίκησης είναι να παραμείνουν ανοικτές για την ώρα και οι δύο κλινικές, διατηρώντας και την δυναμικότητά τους στις 72 κλίνες συνολικά. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας για δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος είναι ότι είναι αναμενόμενη μια αύξηση κρουσμάτων το επόμενο 20ήμερο, αποτέλεσμα της πτώσης της θερμοκρασίας και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Συνεπώς θεωρείται συνετό να τηρηθεί μία στάση αναμονής μέχρι να φανεί εάν θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέο κύμα έξαρσης.

Ο δεύτερος αφορά την πιθανή έξαρση της εποχικής γρίπης που από φέτος θα αντιμετωπίζεται με λογική κόβιντ, δηλαδή με απομονωμένους θαλάμους και αυξημένα μέτρα για περιορισμό της διασποράς. Δεν αποκλείεται δηλαδή να δούμε θαλάμους γρίπης μέσα στις υπάρχουσες κλινικές κόβιντ.

«Ασφυξία» σε παθολογική – χειρουργική

Στο μεταξύ, η συντήρηση δύο κλινικών κόβιντ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι χωρίς επιπτώσεις για την λειτουργία του νοσοκομείου. Η μετατροπή της πνευμολογικής σε κόβιντ κλινική έχει προκαλέσει «ντόμινο» στις νοσηλείες ασθενών καθώς πνευμονολογικά περιστατικά οδηγούνται για νοσηλεία στην παθολογική κλινική η οποία έχει 100% πληρότητα.

Κατά συνέπεια, κάποια παθολογικά περιστατικά που πιθανόν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, οδηγούνται στις χειρουργικές κλινικές, οι οποίες έχουν υπερπληρότητα καθώς έχουν συγχωνευθεί με την θωρακοχειρουργική κλινική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η πληρότητα στην α χειρουργική κλινική φτάνει το 123.08% και στην β’ χειρουργική το 114,29% καθώς και τακτικά χειρουργεία γίνονται και έκτακτα περιστατικά συμβαίνουν λόγω του ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες εξελίσσονται κανονικά.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook