Γιατί δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone ο Τζέιμς Μποντ

γιατί-δεν-χρησιμοποιεί-ποτέ-iphone-ο-τζέιμς-1372415

Από το ντεμπούτο του στην οθόνη το 1962 με την ταινία «Dr. No», ο Βρετανός μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Τα περισσότερα από τα gadgets του αυτά προήλθαν από τον ειδήμονα των gadget Q, αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο θρυλικός πράκτορας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του ένα iPhone της Apple.

Ξεκινώντας, λοιπόν, με το «Casino Royale» του 2006, ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει εμφανιστεί κυρίως με προϊόντα Sony (κάτι που φαίνεται άκρως φυσιολογικό, καθώς η Sony διανέμει τις ταινίες Μποντ). Στην τελευταία ταινία, ωστόσο, την «No Time to Die», ο πράκτορας στο μεγαλύτερο μέρος της χρησιμοποιεί ένα Nokia, σύμφωνα με όσα αναφέρει το mentalfloss.com. Γιατί, λοιπόν, ο Μποντ δεν διαπράττει ανθρωποκτονίες με κρατική έγκριση ενώ ακούει τη λίστα αναπαραγωγής του στο iTunes;

Η απάντηση, αναφέρει το mentalfloss.com, είναι σχετικά απλή ως προς την κατανόησή της. Όπως εξηγεί το Wired, λοιπόν, θα ήταν απλώς πολύ εύκολο να παρακολουθεί κανείς το πού βρίσκεται ο Τζέιμς Μποντ στην περίπτωση που είχε ένα iPhone, το οποίο δεν έχει ακριβώς το απόρρητο ενός χρήστη στην πρώτη γραμμή των δυνατοτήτων του.

Αλλά αυτό δεν ισχύει και για τη Nokia; Ναι, με μια βασική διαφορά, ωστόσο. Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με τη Sony για να εμφανιστεί η επωνυμία της στο «No Time to Die», καθιστώντας την οικονομικά καλή επιλογή για τον Κρεγκ, ο οποίος μπορεί ακόμη και να αθλείται μαζί του. Επιπλέον, το συγκεκριμένο Nokia της ταινίας, το XR20, λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα και τα χτυπήματα, ό,τι καλύτερο δηλαδή για έναν χρήστη, όπως ο Μποντ, που τακτικά εμπλέκεται σε μάχες, πυροβολισμούς και βρίσκεται κοντά σε εκκωφαντικές εκρήξεις.

Αυτό, βέβαια, συμπληρώνει το mentalfloss.com, δεν σημαίνει ότι η Apple και ο Μποντ βρίσκονται σε «αντίθετα στρατόπεδα». Αντιθέτως, τον Οκτώβριο του 2022, το Apple TV+ σχεδιάζει να μεταδώσει το «The Sound of 007», ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει πώς η μουσική έχει επηρεάσει το franchise του Μποντ. Ίσως αυτό να ανοίξει την πόρτα για ένα μελλοντικό 007 που θα χρησιμοποιεί iOS ηλεκτρονικές συσκευές!

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook