Γιατί άλλαξε έδρα το Final Four της Euroleague;

γιατί-άλλαξε-έδρα-το-final-four-της-euroleague-1392274

Μεγάλές αλλαγές έκανε η Euroleague Basketball καθώς ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει για αλλαγή έδρας τόσο της έδρας διεξαγωγής του φάιναλ φορ όσο και των ημερομηνιών των τεσσάρων αγώνων εν συγκρίσει με τον αρχικό προγραμματισμό.

Έτσι η τελική φάση της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι αντί για το Βερολίνο, με την «Stark Arena» να είναι το γήπεδο που θα υποδεχτεί τους τέσσερις φιναλίστ.

Το «ρεκόρ» του Βελιγραδίου

Η χωρητικότητας 15.500 θεατών «Stark Arena» δόθηκε προς χρήση το 2004 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα event του ευρωπαϊκού μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου και του Final Four της Euroleague 2018.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας είχε διεξαχθεί και το Final Four της Euroleague το 2018, με πρωταθλήτρια Ευρώπης να αναδεικνύεται η Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας το 10ο τρόπαιο στην Ιστορία της, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η «βασίλισσα» παραμένει η πολυνίκης του θεσμού.

Έτσι, το Βελιγράδι γίνεται μία ακόμη πόλη μετά τις Βαρκελώνη, Μαδρίτη, το Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη που έχουν φιλοξενήσει την καταληκτική φάση της Euroleague ή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μπάσκετ περισσότερες από μία φορά αυτόν τον αιώνα.

Οι λόγοι που ώθησαν την Euroleague στην απόφαση

Η Euroleague Basketball αποφάσισε να αναβάλουν τη διεξαγωγή του Final Four στο Βερολίνο λόγω της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας και των μέτρων υγείας που επιβλήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η απόφαση ελήφθη με στόχο να δοθεί στους φιλάθλους μία ολοκληρωμένη εμπειρία αυτής της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα να εγγυηθεί στους συμμετέχοντες (παίκτες, προπονητές, αξιωματούχους και διοργανωτές) πρόσβαση στην πόλη που θα γίνει το Final Four. Τα μέτρα υγείας της Γερμανίας, εάν παραταθούν, δεν θα επιτρέψουν σε μεγάλο αριθμό φιλάθλων να παρευρεθούν στο Final Four και μπορεί ακόμη και να εμποδίσουν ορισμένους αθλητές να συμμετάσχουν.

Επ’ αυτού ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από αρκετή σκέψη, πήραμε αυτήν που θεωρούμε ως καλύτερη απόφαση για τους φιλάθλους και τους παίκτες.

Ο βασικός στόχος μας είναι να σεβαστούμε την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να μειώσουμε την αβεβαιότητα για όλους τους μετόχους μας. Αν και κατανοούμε τα μέτρα που εγκρίνει κάθε κυβέρνηση για να ελαχιστοποιήσει τις επιδράσεις της Covid-19, δεν μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο από τη δική μας πλευρά τους παίκτες του Final Four».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook