Γιαννούλης: Η Όμικρον «πάγωσε» τις τουριστικές κρατήσεις – Θα έχουμε μια χρονιά της τελευταίας στιγμής

γιαννούλης-η-όμικρον-πάγωσε-τις-του-1350588

Την εικόνα που διαμορφώνεται στον τουρισμό των Χανίων αυτή τη στιγμή, εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, μιλώντας στο ZAPRA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό πολύ δυναμικό που εξελίσσεται. Το 2020 ήταν μια πολύ κακή χρονιά, ο κόσμος δεν ταξίδεψε. Το 2021 τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα και αυτό μετά από συντονισμένες προσπάθειες τόσο των αρμόδιων Υπουργείων όσο και των φορέων του τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ενώ είχαμε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στις κρατήσεις ιδιαίτερα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, υπάρχει ένα τεράστιο πάγωμα.  Όπως βλέπουμε και όπως ακούμε όλοι, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αμερική, με αποτέλεσμα να έχει κλειστεί ξανά ο κόσμος ξανά στο σπίτι του και να μην τον απασχολούν οι διακοπές. Το πρώτο μεγάλο πλήγμα το δέχονται τα χειμερινά θέρετρα.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι αν αυτή η κατάσταση σύντομα ξεκαθαρίσει και αρχίσουν να πέφτουν σημαντικά τα κρούσματα, τότε ο κόσμος θα ταξιδέψει, όπως έγινε και πέρυσι. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μια χρονιά της τελευταίας στιγμής» τόνισε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «το ενθαρρυντικό επίσης είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν φτιάξει έναν προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίον βαδίζουν, δεν έχουν ακυρώσει τίποτα και αυτό μας δημιουργεί βάσιμες ελπίδες».

Όπως εκτίμησε, φέτος, «θα ανοίξουμε νωρίς. Δεν θα έχουμε το φαινόμενο από τον Απρίλιο να δούμε κόσμο. Πέρυσι δώσαμε το έναυσμα, ανοίξαμε πρώτοι στις 14 Μάϊου και δώσαμε το σύνθημα «Ελάτε να μας επισκεφθείτε!». Βέβαια, φτάσαμε να δούμε κόσμο στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου. Φέτος, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η πλειονότητα του κόσμου είναι εμβολιασμένη, ειδικά στις αγορές που μας ενδιαφέρουν και βέβαια δεν είναι καμία χωρά κλειστή. Με το «πράσινο πιστοποιητικό» όλος ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει, οι εμβολιασμένοι με μεγαλύτερη άνεση, οπότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Για τους εμβολιασμούς στον κλάδο

«Εμείς διαπιστώσαμε ότι στο τέλος της σεζόν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στον τουρισμό ήταν εμβολιασμένη. Καλό θα είναι να εμβολιαστούν όλοι. Και να θυμόμαστε γενικότερα ότι όσο πιο πράσινη είναι μια χώρα στο υγειονομικό χάρτη των εμβολιασμών τόσο πιο εύκολα θα την επισκεφθεί κάποιος» τόνισε ο κ. Γιαννούλης, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στους εργαζόμενους στον τουρισμό.

«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και την χορήγηση της τρίτης δόσης ώστε και χτιστεί το τείχος ανοσίας που μας ενδιαφέρει και οι επισκέπτες μας να συνεχίσουν να μας προτιμούν» τόνισε. «Όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά εμβολιασμού τόσο το καλύτερο για την χώρα» εξήγησε.

Μετασχηματισμοί στο τουριστικό μοντέλο

Όσον αφορά τον μετασχηματισμό στην ανθρωπογεωγραφία του τουρισμού στην Δυτική Κρήτη που επέφερε η πανδημία, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως «αυτό δεν έγινε τυχαία. Υπήρχε μια μεγάλη προσπάθεια από την Ένωση Ξενοδόχων να ανοίξουμε νέες αγορές, προσπάθεια η οποία εξελίσσεται τα τελευταία 6-7 χρόνια και σιγά-σιγά απέφερε αποτελέσματα. Παράλληλα πέρυσι, μέσα στην πανδημία καταφέραμε να πετύχουμε μια σημαντική συμφωνία με την WizzAir η οποία έφερε πάρα πολύ κόσμο, περίπου 35.00-40.000 επισκέπτες από χώρες που δεν είχαμε ως τώρα, Αυστρία, Ουγγαρία κλπ».

Εκλογές στις 15 Ιανουαρίου

Παράλληλα, ο κ. Γιαννούλης απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη για συμμετοχή στις εκλογές της Ένωσης στις 15 Ιανουαρίου.

«Μια ισχυρή Ένωση Ξενοδόχων είναι σημαντική τόσο για την Κρήτη όσο και για το τριτοβάθμιο όργανο όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση και συνομιλία με το Υπουργείο, με τον ΕΟΤ, με οποιονδήποτε μπορεί να πάρει αποφάσεις» ανέφερε.

Η γενική συνέλευση και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την “Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων” θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.

Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ξενοδοχείου “Akali” με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί θα συζητηθούν:

• Απολογισμός της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου

• Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής (άρθρο 14 παρ. 2), ενώπιον

της οποίας θα διενεργηθούν οι εκλογές των κάτωθι αναφερόμενων οργάνων της ένωσης, και

• Εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), της Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) και των και αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ξ., λόγω ολοκλήρωσης της τριετούς θητείας

των προκατόχων τους.

Το πρόγραμμα της Γενικής συνέλευσης διαμορφώνεται ως εξής:

• 09:30 – 10:00 Προσέλευση

• 10:00 – 10:30 Απολογισμός θητείας Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική συνέλευση

• 11:00 – 17:00 Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και

εκπροσώπων της ΠΟΞ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook