Γιάννης Σκαφτούρος: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» που θεωρούσαν «κεφάλαιο» της νύχτας – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της εκτέλεσής του

γιάννης-σκαφτούρος-ποιος-ήταν-ο-θείο-1430590

Ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος είναι το θύμα της δολοφονίας στα Σκούρτα Βοιωτίας (δείτε εδώ). Ο 53χρονος είχε εξοχικό στην περιοχή. Η επίθεση έγινε στις 12:10 και υπάρχουν 3 τραυματίες εκ των οποίων και μία γυναίκα. Δεν είναι γνωστή ακόμη η κατάσταση της υγείας τους.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία, συγκεκριμένα από την δεκαετία του 1990. Το όνομά του βρισκόταν σε πολλές δικογραφίες σοβαρών υποθέσεων, όπως ανθρωποκτονίες αλλά και απαγωγές, όπως αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν το παρατσούκλι του ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia».

Θεωρείται «κεφάλαιο» της νύχτας

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Γιάννης Σκαφτούρος μαζί με μια παρέα 10 ατόμων το μεσημέρι κάθονταν στην αυλή του σπιτιού, όταν 2 με 3 μηχανές πέρασαν και τους “γάζωσαν” με τα καλάσνικοφ. Οι τρεις τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο. Την γυναίκα μετέφερε ο αρραβωνιαστικός της, ενώ οι άλλοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr ο 55χρονος γνωστός άνθρωπος της νύχτας βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr κάτοικοι περιέγραψαν ότι την ώρα του εγκλήματος και άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Οι δράστες αμέσως μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως “Θείος Τζο” της Greek Mafia και είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ είχε αποφυλακιστεί πριν από τρία χρόνια.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας και μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ το 2018 ενώ ήταν στις φυλακές τον είχαν μαχαιρώσει.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook