Γιάννης Σαρρής: Τα ψηφοδέλτια λένε πολλά – Δείτε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μεταπήδησαν στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη

γιάννης-σαρρής-τα-ψηφοδέλτια-λένε-πολ-1766955

Την ανάγκη για έναν επανασχεδιασμό προτεραιοτήτων σε περιφερειακό επίπεδο, επισημαίνει ο Γιάννης Σαρρής, ο όποιος κλείνει τον κύκλο του στον δήμο Χανίων μετά από δύο θητείες ως επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» και συμμετέχει στον συνδυασμό του Σπύρου Δανέλλη ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

«Είναι μεγάλο σχολείο η θητεία στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί πρέπει να δώσεις απαντήσεις στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Και οι απαντήσεις δεν είναι πάντα τέλειες. Ζυγίζεις τα ζητήματα, τα υπέρ και τα κατά και λες το στηρίζω ή δεν το στηρίζω.

Η στάση μας – για την οποία είμαι περήφανος και εγώ και η ομάδα μας – υποβαθμίστηκε, διαστρεβλώθηκε, λοιδορήθηκε αλλά εμείς προχωρήσαμε με μοναδικό γνώμονα αν αυτό που κάναμε αφορά το κοινό καλό ή όχι» τόνισε ο κ. Σαρρής που μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη. 

Σε σχέση με τις εκλογές στην Περιφέρεια εκτίμησε ότι «θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Αν δείτε το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη των Χανίων θα δείτε ότι έχουν μεταπηδήσει από τον Δήμο άνθρωποι  οι οποίοι κάθε άλλο παρά έχουν συνδέσει την παρουσία τους, την πρακτική τους και την πολιτική τους σταδιοδρομία με ζητήματα που παίρνουν υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων, τις ανάγκες της κοινωνίας. Συνεπώς εμείς εκείνο που θα κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις θέσεις μας, για τα προβλήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια να διακδικήσουμε την ψήφο τους.» τόνισε.

«Ο βασιλιάς της ανάπτυξης είναι γυμνός. Αυτό που φάνηκε στην Θεσσαλία είναι ότι πίσω από τις κορδέλες και τα εγκαίνια η γύμνια της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας. Πολλά πράγματα δεν πάνε καλά και δεν πάνε  καλά εδώ και πολλές δεκαετίες

Οι αυτοδιοικητικές παρουσίες πρέπει να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Πολιτική και οργανωτική αυτονομία , αποστασιοποίηση και να είμαστε απέναντι από όποια κυβερνητική εξουσία. Άρα το ζήτημα μπαίνει ως εξής: Για να έχεις απήχηση στην κοινωνία και ο λόγος σου να είναι πιστευτός, θα πρέπει να είσαι ξεκάθαρος, να μην πατάς σε δύο βάρκες.

Να δούμε την Κρήτη ενιαία, να έχουμε ένα συνεκτικό σχέδιο για ολόκλητη την  Κρήτη και επίσης να απαγκιστρωθούμε από τις λογικές με τις οποίες η εκάστοτε περιφερειακή Αρχή είναι απλώς ο εντελοδόχος της Κυβέρνησης.» τόνισε, σημειώνοντας πως  «χωρικός σχεδιασμός σημαίνει επιλογές, για την αγροτική παραγωγή, για την μεταποίηση, για τις υποδομές, για την πολιτική προστασία. Και για να κάνεις αυτές τις επιλογές βάζεις κάποια κριτήρια, δηλαδή θα κάνω κάτι από το οποίο επωφελείται η κοινωνία ή θα κάνω κάτι γιατί επωφελούνται οι λίγοι. Προκρίνω ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη και την ασφάλεια της κοινωνίας, προκρίνω μελέτες που αφορούν την ανθεκτικότητα των υποδομών ή απλά εγκαινιάζουμε έργα για να έχουμε εκλογικά οφέλη; Νομίζω ότι για πολλά χρόνια κυριάρχησε το δεύτερο και είναι καιρός να αλλάξουμε κατεύθυνση.

Δηλαδή χρειάζεται ένας χωρικός σχεδιασμός που να ιεραρχεί πάνω από όλα το περιβάλλον, τις ανάγκες των ανθρώπων, τα σχολεία, τα νοσοκομεία» ανέφερε.

Ειδικά για την αντιπλυμμηρική προστασία, τόνισε πως «από τα Χανιά μέχρι το Κολυμπάρι υπήρχαν 240 ρέματα δηλαδή η φύση είχε βρει 240 δρόμους για να διοχετεύει το νερό στην θάλασσα. Τώρα έχουν μείνει κάτω από 40 που σημαίνει ότι στην θέση τους έχουν φυτρώσει ξενοδοχεία, κατοικίες, έχουν οικοπεδοποιθηεί. Στο Καλαμάκι που είχαμε δύο ρέματα το ένα είχε 25 μέτρα κοίτη, η οποία σήμερα είναι 2,5 μέτρα και το άλλο είχε 17 μέτρα και σήμερα έχει 3,5 μέτρα. Όλα αυτά θα τα πληρώσουμε, άρα πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός για να δούμε πώς μπορούμε να διοχετεύουμε τα νερά με αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Για τον Δήμο

«Είναι καλό για την κοινωνία να  μπαίνουν νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες. Εμείς βάσει του καταστατικού είχαμε πει για δύο θητείες. Ανέλαβε ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι άνθρωποι σαν την κα Μανιμανάκη, όπου και να πάνε, θα γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Ο κ. Λουτσέτης θεωρεί ότι εμείς αλλάξαμε επικεφαλής για να μην φανεί η αδυναμία μας και η απουσία μας όταν κάναμε αντιπολίτευση. Όμως όταν κάνεις αντιπολίτευση τι υπηρετείς, υπηρετείς το κόμμα ή υπηρετείς τα συμφέροντα του κόσμου; Εμάς απέναντι μας δεν ήταν κανένας Σημανδηράκης, κανένας Βάμβουκας, απέναντί μας είναι τα προβλήματα του κόσμου. Δεν μπορείς να λες άσπρο ή μαύρο, ναι ή όχι. Αν πηγαίναμε για το ΙΚΑ να πούμε ότι το θέλουμε δωρεάν, απλώς δεν μπορούσε να υπογραφεί η συμφωνία, άρα τι κάνουμε, κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν αλλάξει η κοινωνία και μπορούμε να απαλλοτριώνουμε τα πάντα

Αυτό που άκουσα ότι επειδή στην αρχή της θητείας ψήφισα ένα τεχνικό σχέδιο… Δηλαδή από αυτό κρίνεται αν κάναμε αντιπολίτευση;» ανέφερε.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook