Γιάννης Σαρρής: Τα πέντε σχήματα που διεκδικούν τον Δήμο Χανίων αποτελούν μια «ελίτ» με ίδιες θέσεις και προγράμματα

γιάννης-σαρρής-τα-πέντε-σχήματα-που-δι-864755

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» Γιάννης Σαρρής, παραχώρησε συνέντευξη στον SUPER FM 89.6 ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Η συζήτηση με τον Δημήτρη Παππά κινήθηκε κυρίως γύρω από την λεγόμενη «υπερπαράταξη», που σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος» κάνει… κουμάντο στην πόλη:

«Απέναντί μας είναι τα προβλήματα κι όχι ο οποιοσδήποτε δήμαρχος. Σε αντίθεση με άλλους που είχαν λογική ο θάνατός σου η ζωή μου. Η παράταξη Σκουλάκη και Παπαδογιάννη είχαν ως πρακτική τη στείρα αντιπολίτευση για την φθορά του δημάρχου. Αυτό ισχύει και για άτομα της παράταξης Βάμβουκας, που όταν έχασαν τη θέση που είχαν ξαφνικά από το απόλυτο καλό, έγιναν το απόλυτο κακό.

Υπάρχει γενικά μια εκτίμηση του κόσμου για τη στάση μας. Αν μεταφραστεί με θετική ψήφο στην κάλπη, θα είναι κέρδος για την λογική που είχαμε τόσα χρόνια, και αυτό είναι χρειάζεται ο δήμος για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του δήμου.»

Όπως επισήμανε, τα συμφέροντα είναι αυτά που δεν επιτρέπουν στην πόλη να προοδεύσει και να γίνουν ενέργειες για το κοινό όφελος:

«Δεν ολοκληρώθηκαν πολλά πράγματα επειδή εκείνο που καθορίζει αν θα ολοκληρωθεί μα πρόταση δεν είναι οι ανάγκες της πόλης, αλλά τα ατομικά ή ομαδικά συμφέροντα. Αυτό δεν είναι της φαντασίας μας, αλλά έχουμε πολλά στοιχεία. Υπήρχε φωτογραφική διάταξη για πάνω από 25 χρόνια όσον αφορά την καθαριότητα, όμως ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία για 250 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συνεχίσαμε με εργολάβους; Υπήρξε ή όχι η μελέτη Καλογήρου για τα σκιάδια; Δεν έφτασε ποτέ. Γιατί ψηφίσαμε την κανονιστική της παλιάς πόλης, αλλά πέρασε όλο το 2018 χωρίς κανονισμό;»

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρρή, είναι αποτελέσματα της «υπερπαράταξης»:

«Το έχουμε βιώσει επανειλημμένως, και στην καθαριότητα, και στους κοινόχρηστους χώρους, και τον λόφο Καστέλι. Από τις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη και καμιά 10αριά από αυτή του Βάμβουκα. Για τις χρήσεις χώρων στην παλιά πόλη, ο δήμαρχος έχει ακόμα από τις 24/12 στο συρτάρι μελέτη επιτροπής που βάζει τάξη για τις χρήσεις που επιτρέπονται εκεί. Ο οποιοσδήποτε δρόμος με τον καθορισμό χρήσεων ξέρεις τις χρήση θα έχει. Ο δήμαρχος φοβάται το πολιτικό και το εκλογικό κόστος και δεν προωθεί ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα για την πόλη. Οκτώ μήνες δούλεψαν αυτοί οι άνθρωποι για να μην χρησιμοποιηθεί η μελέτη. Τα συμφέροντα ξανά πάνω από τις ανάγκες της πόλης.»

Αυτό τον καιρό βιώνουμε κάτι καινούριο στην πόλη. Τα 5-6 σχήματα που διεκδικούν την δημαρχία αποτελούν μία ελίτ, που έχει να κάνει με χρήμα και τζάκια, που έχει ακροβολιστεί και πυροβολά την ανάγκη του κόσμου για μια καλύτερη εικόνα στην πόλη. Υπάρχουν ανάμεσά τους και όλοι αυτοί που αλλάζουν παράταξη σε κάθε εκλογές. Έχουν εξαφανιστεί όλες οι παρατάξεις και οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει τώρα 4 χρόνια και μονοπωλούν την παρουσία και την εικόνα προβολής στα μέσα αυτοί που διαθέτουν χρήμα.

Τα προγράμματα είναι παραπλήσια, είναι σαν να έχει γίνει αντιγραφή από τις ίδιες 20-25 θέσεις. Ιδέες και προγράμματα υπάρχουν, το ερωτηματικό είναι γιατί δεν προχωρούν και δεν εφαρμόζονται.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Βουρλάκη οτι 4-5 υποψήφιοι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια παράταξη. Βασικός στόχος είναι η καριέρα και η φιλοδοξία. Το θεωρώ θεμιτό, αλλά αυτός ο διαχωρισμός των υποψηφίων δεν έχει να κάνει με διαφορές ουσίας.»

Για τους «αναμαζωξιάρηδες» σχολίασε:

«Το 2014 ο κ. Βάμβουκας συνεργάστηκε με ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει με ανθρώπους που έταξαν υποσχέσεις στο δήμο που απέτυχαν παταγωδώς. Αυτό απέδειξε στην πράξη οτι η τακτική αυτή αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Τους αναπαράγει ένας πελατειακός μηχανισμός. Από εκεί που ο δήμαρχος ήταν ο θεός τους, έγινε το απόλυτο κακό.

Ο κόσμος θεωρεί οτι το ατομικό συμφέρον και η προσωπική λύση θα του δώσει διέξοδο, όμως είναι και το θύμα αυτής της επιλογής, γιατί τα προβλήματα της πόλης οφείλονται ακριβώς σε αυτή τη λογική που λέει «το ατομικό όφελος πάνω από το συλλογικό».

Δημιουργείται ένα πρότυπο στον κόσμο. Αυτό πλασάρεται στον κόσμο από τον τρόπο που ενημερώνεται, τις πρακτικές που κυριαρχούν και δημιουργούν τη συνείδηση στον κόσμο, οτι θα βρει λύση αν έχει τον δικό του άνθρωπο μέσα. Ελπίζω οτι χρόνο με το χρόνο τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα και θα βλέπει οτι τον κοροϊδεύουν και τον χρησιμοποιούν. Είναι θέμα αξιοπρέπειας ο άλλος να σε έχει στο σακί σαν ψήφο και να σε περιφέρει από παράταξη σε παράταξη για προσωπικό όφελος. Προς το παρόν επιβιώνουν, όμως είναι θέμα χρόνου. Έντονο και προκλητικό αυτό που έγινε φέτος. Θυμίζει το τραγούδι του Κελαηδόνη «Που βαδίζομεν κύριοι».

Εμείς παλεύουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό είναι ένα διαρκές αδιέξοδο, που δεν έχει καμία σχέση με το υγιές μέλλον του.

Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με κανένα, είναι όμως πολιτικό το ζήτημα. Είμαστε η μόνη παράταξη που δεν «κόλλαγε» ιδεοληπτικά σε κάποιο ζήτημα, είχε προτεραιότητα το συμφέρον του δήμου, δεν θεώρησε καμία παράταξη εχθρό της, αλλά τα προβλήματα. Το θέμα του διαλόγου και της σύνθεσης απόψεων είναι μέσα στον τρόπο που λειτουργούσαμε και λειτουργούμε.»

Για την πολυσυλλεκτικότητα και τις συνεργασίες:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση και θα κοιτάξουμε να τα βρούμε με τα προγράμματα, αφού δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Όμως γι’ αυτά που θα συμφωνήσουμε και μας ενώνουν, η διαφορά θα γίνει στο αν θα εφαρμοστεί και θα γίνει πράξη. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική διάθεση και βούληση.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook