Γιάννης Πλακιωτάκης: Προσλήψεις και προμήθεια σκαφών για το Λιμενικό – Τι είπε για το μεταφορικό ισοδύναμο

γιάννης-πλακιωτάκης-προσλήψεις-και-π-1125116

Στο Zarpa Radio 89,6 και τους Ευτυχία Πενταράκη και Γιώργο Κολομπάκη μίλησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Κρητικός υπουργός αναφέρθηκε στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, για το οποίο είπε ότι μπορεί το επόμενο έτος να βελτιωθεί:

«Είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Το μέτρο αυτό έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έπρεπε να γίνει βήμα-βήμα η εφαρμογή του, έχουμε εντάξει 2150 ΚΑΔ για το 2020 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους. Το μέτρο αναφέρεται σε επιχορηγήσεις σε επιβάτες, σε νησιωτικές επιχειρήσεις και στα καύσιμα, στην Κρήτη το εφαρμόζουμε μόνο για συγκεκριμένες επιχειρήσεις προς το παρόν. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εφαρμογή του τώρα και το 2021 είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε για το πώς θα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ο συνολικός προϋπολογισμός για όλη τη χώρα, και αναφέρομαι για τις επιχειρήσεις, είναι 75 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος και για το αν σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στην Κρήτη νέα σκάφη που θα αποκτηθούν:

«Είναι σε εξέλιξη μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος ύψους 600 εκ. ευρώ. Μιλάμε για νέα επιχειρησιακά μέσα, πλωτά και χερσαία, που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος, που κάνει εξαιρετική δουλειά, αφού μόνο τον Σεπτέμβριο έχει καταφέρει να περιορίσει τις ροές μεταναστών κατά 98% σε σχέση με πέρσι. Και η Κρήτη θα ενισχυθεί με νέα σκάφη. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη, αλλά επειδή η ροή έχει αλλάξει διαδρομή και γίνεται νοτίως της Κρήτης ,θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Η Κρήτη σίγουρα θα ενισχυθεί, με τρόπο που να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις ανάγκες, ιδιαίτερα τις μελλοντικές», τόνισε ο Κρητικός υπουργός.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην επιτήρηση των θαλασσών, για την οποία σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός «Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ)»:

«Θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ολοκληρωμένη πραγματική εικόνα του Ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης και του Ιονίου. Είναι ένα σύστημα με ραντάρ και θερμικές κάμερες και έτσι, έχοντας πραγματική εικόνα για το τί συμβαίνει στη θάλασσα, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα μέσα και το προσωπικό μας με πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Όσο για τις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, ο κ. Πλακιωτάκης δεν αποκάλυψε πόσοι λιμενικοί θα έρθουν στην Κρήτη, δήλωσε όμως ότι οι ανάγκες θα ληφθούν υπόψη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων 1500 λιμενικών ενώ προανήγγειλε προσλήψεις πλοιάρχων και λιμενοφυλάκων και το 2021 και 2022, καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook